Головного лікаря обласного перинатального центру можуть звільнити

Під час зустрічі зі ЗМІ голову Івано-Франківської ОДА Олега Гончарука попросили прокоментувати смерті ненароджених дітей на території Прикарпаття минулого тижня. Франківчани інформували, що в обласному перинатальному...

Під час зустрічі зі ЗМІ голову Івано-Франківської ОДА Олега Гончарука попросили прокоментувати смерті ненароджених дітей на території Прикарпаття минулого тижня.

Франківчани інформували, що в обласному перинатальному центрі жінка втратила донечку. Батьки звинувачують лікарів, справою займаються правоохоронні органи. У Снятині немовля також померло в утробі матері.

“Снятин… У мене є дуже серйозні запитання до пана Стовбана (в.о. директора департаменту охорони здоров’я ОДА, – ред.).

Ще ми пам’ятаємо, як того року хтось із громадських діячів піднімав питання щодо санітарії у перинатальному. З паном Вакалюком (головний лікар перинатального центру, – ред.) була тоді розмова, щоб він зробив певні висновки, і з ним продовжили контракт. Позиція наступна: справою смерті немовляти займаються слідчі органи. Я сьогодні дав розпорядження Стовбану, працює комісія, і я просто кажу, якщо будуть далі відбуватися подібні речі – йдеться не про смерть, буду ставити питання про зміщення цього керівника (Вакалюка, – ред.) з посади. Перинатальний центр уже просто в мене… Є багато питань – від забезпечення до людського відношення. Мене не задовільняє робота керівника цього закладу”, – сказав Гончарук, передає Галка.

Категорії
Новини
Новини
Loading...