Обласна рада просить уряд розробити програму психологічної реабілітації учасників АТО

Івано-Франківська обласна рада  просить уряд розробити державну програму психологічної реабілітації учасників антитерористичної операції на Сході України. Відповідне звернення прийняли на засіданні 30 червня, інформують...

Івано-Франківська обласна рада  просить уряд розробити державну програму психологічної реабілітації учасників антитерористичної операції на Сході України.

Відповідне звернення прийняли на засіданні 30 червня, інформують Франківчани.

За час проведення антитерористичної операції її учасниками стали понад 10 тис. жителів нашої області, на сьогодні демобілізовано 6 487 бійців, 6234 з яких набули статусу учасника бойових дій. Ветерани АТО потребують належної уваги до себе з боку держави та надання їм відповідних соціальних гарантій.

“Однією з важливих форм соціальної підтримки ветеранів та інвалідів військових конфліктів є психологічна реабілітація за допомогою спеціалізованих психотерапевтичних послуг. На сьогодні запропонована схема допомоги бійцям, які пройшли бойові дії, у вигляді санаторно-курортного відпочинку. Ця схема є досить слабкою щодо вирішення психологічних проблем самого бійця і його родини. Вона орієнтована більше на оздоровлення бійця, а не на його психологічну реабілітацію”, – йдеться в зверненні.

Робота програми має запобігати хуліганським діям ветеранів АТО, вчиненню ними насильства у сім’ї, суїцидам,розлученням тощо.

Категорії
Новини
Новини
Loading...