Керівник управління екології ОДА назвав найбільші екологічні проблеми Прикарпаття

Начальник управління екології та природних ресурсів Івано-Франківської облдержадміністрації Ріяфет Гасимов в інтерв’ю газеті “Галичина“, назвав найбільші екологічні проблеми Прикарпаття. За його словами, головною проблемою...

Начальник управління екології та природних ресурсів Івано-Франківської облдержадміністрації Ріяфет Гасимов в інтерв’ю газеті “Галичина“, назвав найбільші екологічні проблеми Прикарпаття.

За його словами, головною проблемою техногенно-екологічного характеру на території Прикарпаття є ліквідація наслідків надзвичайної екологічної ситуації після виробничої діяльності виробництва калійних добрив в м. Калуші.

“Екологічна ситуація в районі міста Калуша та прилеглих сільських населених пунктів має усі передумови до переростання у техногенно-екологічну катастрофу транскордонного характеру. Тут було створено та певний період активно розвивалася значна кількість підприємств різного профілю. На цей час більшість підприємств припинила свою діяльність і перебуває в стані руйнації з відповідними супутніми наслідками, перш за все втратою тисяч робочих місць та втратою можливості підтримувати у безпечному стані великі гірничо-технологічні об’єкти”, – сказав Ріяфет Гасимов.

Також основними екологічними проблемами на території області начальник управління екології та природних ресурсів ОДА назвав: забруднення атмосферного повітря, забруднення поверхневих і підземних вод, накопичення промислових та побутових відходів, наявність полігонів, що вичерпали свою потужність.

“Серйозною проблемою в питаннях поводження з відходами є приведення в безпечний екологічний стан міських звалищ побутових відходів. Об’єкти розміщення твердих побутових відходів у більшості експлуатують з порушенням екологічних та санітарних вимог, не дотримуються технологічних вимог складування відходів, відсутні спостережні свердловини за змінами у стані підземних вод, не дотримані розміри санітарно-захисних зон. Як наслідок, вони спричиняють інтенсивне забруднення ррунтів, поверхневих і підземних вод та атмосферного повітря”, – зауважив Ріяфет Гасимов.

Категорії
Новини
Новини
Loading...