В Україні розширили перелік препаратів за програмою “Доступні ліки”

Головне управління Держпродспоживслужби в області нагадує: в Україні триває реалізація урядової програми «Доступні ліки», яка стартувала 1 квітня 2017 р. Перелік міжнародних непатентованих найменувань (МНН)...

Головне управління Держпродспоживслужби в області нагадує: в Україні триває реалізація урядової програми «Доступні ліки», яка стартувала 1 квітня 2017 р.

Перелік міжнародних непатентованих найменувань (МНН) препаратів затверджено постановою Кабінету Міністрів України  і він містить 21 МНН, інформує прес-служба Головного управління Держспоживслужби. 

Днями МОЗ України затвердило та опублікувало оновлений реєстр лікарських засобів, вартість яких підлягає відшкодуванню. 

Оновлений Реєстр лікарських засобів, вартість яких підлягає відшкодуванню, містить 199 торгових назв препаратів, у той час як попередній реєстр налічував 157.

При цьому із 42 торгових назв, на які розширився реєстр, 33 препарати – для лікування серцево-судинних захворювань, 5 – цукрового діабету II типу та 4 – бронхіальної астми.

Вартість 33 препаратів відшкодовується з боку держави повністю. Такі ліки відпускаються пацієнтам за рецептами безкоштовно. За інші 167 препаратів пацієнту доведеться доплатити різницю, зазначену в Реєстрі.

Крім того, Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області (м. Івано-Франківськ, вул. Берегова, 24) просить громадян звертатись якщо виникають проблеми з відшкодуванням. В разі подання звернення обов’язково вказувати та додавати:

– назву лікарських засобів, щодо яких зросли ціни;

– назву, адресу та ЄДРПОУ суб’єкта господарювання, що здійснює реалізацію лікарських засобів (дану інформацію можна отримати на стенді «Куток споживача»);

– документи, що підтверджують застосування завищених цін (чеки, квитанції).

Категорії
Новини
Новини
Loading...