В Україні планують ввести реєстрацію мобільних абонентів

Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації України оприлюднила законопроект, в якому запропонувала запровадити обов’язкову реєстрацію всіх абонентів мобільного зв’язку, а також реєстрацію обладнання...

Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації України оприлюднила законопроект, в якому запропонувала запровадити обов’язкову реєстрацію всіх абонентів мобільного зв’язку, а також реєстрацію обладнання за міжнародними ідентифікаторами.

На думку авторів, нововведення “дозволять підвищити рівень нацбезпеки та оборони країни в разі кібератак”, пише Слово і Діло.

Згідно з текстом документа, пропонується укладати договір між абонентом, оператором і провайдером у письмовій або будь-який іншій формі. Але при цьому за телеком-компаніями залишається обов’язок збирати персональні дані всіх без винятку користувачів.

Крім цього, Держспецзв’язку пропонує запровадити практику реєстрації кінцевого обладнання за міжнародними ідентифікаторами. Передбачається, що в інших відомств від моменту ухввлення закону буде лише три місяці на адаптацію відповідних нормативних актів.

Категорії
Новини
Новини
Loading...