ЛІмниця та Чорний Черемош — найчистіші річки в Україні

Представники американської компанії “Waterlife. Earth” оприлюднили результати дослідження якості води на території всієї України. Експерти досліджували багато чинників, серед яких природна унікальність, екологічний стан,...

Представники американської компанії “Waterlife. Earth” оприлюднили результати дослідження якості води на території всієї України.

Експерти досліджували багато чинників, серед яких природна унікальність, екологічний стан, придатність води для споживання, наявність певних мікроорганізмів, інформує прес-служба Івано-Франківського обласного управління водних ресурсів.

Згідно результатів дослідження, найчистіші ріки на території нашої держави — у Карпатах. До списку переможців увійшли водяні артерії Івано-Франківської та Закарпатської областей.

Очолила рейтинг Лімниця, що протікає у межах Рожнятівського, Калуського і Галицького районів Івано-Франківської області. Другу сходинку посів Чорний Черемош.

Річка Лімниця бере початок із джерел за 1,5 кілометри на північний схід від гори Велика Кепута на висоті близько 1370 метрів і впадає в р. Дністер.

Ріка Чорний Черемош – ліва притока Черемоша, довжиною 87 кілометрів, площею водозабору 856 км кв., бере початок із джерел на схід від гори Комонова, впадає в Черемош біля с. Устеріки Верховинського району. Основні притоки: Шибени, Дземброня, Бистриць, Ільця, Бережниця, Річка.

Лабораторні дослідження Івано-Франківського обласного управління водних ресурсів підтверджують, що поверхневі води на ріках Прикарпатті в основному чисті.

Категорії
Новини
Новини
Loading...