В калуському ліцеї провели Дзвінок миру

Сьогодні, 21 вересня, калуські ліцеїсти Дзвінком миру приєдналися до ініціативи ООН. Міжнародний день миру відзначили у Калуському НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів №10-ліцей». На одній...

Сьогодні, 21 вересня, калуські ліцеїсти Дзвінком миру приєдналися до ініціативи ООН.

Міжнародний день миру відзначили у Калуському НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів №10-ліцей». На одній із перерв учні молодших класів взяли участь у флешмобі «Голуб миру», який підготувала вчитель хореографії Людмила Ляшенко, повідомляють Вікна.

Нагадаємо, що емблемою Міжнародного дня миру є білий голуб з оливковою гілкою. Її творцем є Пабло Пікассо. Вперше цей символ був представлений на Всесвітньому конгресі прихильників миру, що проходив у Парижі в 1949 році. Зображення виконано за мотивами біблійної легенди про те, що Господь в знак примирення після великого потопу надіслав в Ноїв ковчег голубку з гілочкою оливи. Свято вважається днем відмови від насильства і припинення вогню в усіх куточках Землі. Святкують його з 2002 року.

Окрім цього, для всіх учасників навчально-виховного процесу о 14.00 лунав Дзвінок миру. Звук дзвінка сповіщав про волю батьків, дітей, вчителів щодо встановлення миру в Україні. Цей дзвінок перегукувався з дзвінком штаб-квартири ООН у Нью-Йорку.

 

Категорії
Новини
Новини
Loading...