Від сьогодні в Україні починають виплату підвищених пенсій

Набув чинності Закон України про підвищення пенсій, ухвалений Верховною Радою та підписаний президентом України. Тож від сьогодні, 11 жовтня, розпочинається процес нарахування та виплат...

Набув чинності Закон України про підвищення пенсій, ухвалений Верховною Радою та підписаний президентом України.

Тож від сьогодні, 11 жовтня, розпочинається процес нарахування та виплат осучаснених пенсій. Про це під час засідання уряду повідомив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, повідомляє Стик.

«Наші кроки передбачають наступне: більше в Україні не буде мінімальної пенсії в 946 грн, мінімальна пенсія виросте до 1452 грн. Менше ніхто отримувати не буде. З цього місяця ми скасували оподаткування пенсій для працюючих пенсіонерів. Ми це відміняємо, люди починають отримувати повну пенсію. А далі – підвищення на понад 200 грн отримають вже цього місяця понад 5,4 млн громадян. Усього ж осучаснення передбачене для понад 9 млн пенсіонерів», – сказав Володимир Гройсман.

«Система сформована  таким чином, аби той, хто більше працював – більше й отримував. При цьому ми забрали пенсії з рук політиків, у руки пенсіонерів. Осучаснення пенсій буде щорічним і автоматичним», – додав прем’єр-міністр.

Категорії
Новини
Новини
Loading...