Містобудівна рада проголосувала за зміну генерального плану Вовчинця

В Івано-Франківську в приміщенні Департаменту містобудування, архітектури та культурної спадщини відбувається засідання містобудівної ради. Про це інформує кореспондент Фіртки. Головний архітектор міста Дмитро Нижник розпочав засідання після...

В Івано-Франківську в приміщенні Департаменту містобудування, архітектури та культурної спадщини відбувається засідання містобудівної ради.

Про це інформує кореспондент Фіртки.

Головний архітектор міста Дмитро Нижник розпочав засідання після утворення кворуму містобудівноі комісії.

На порядку денному три питання.

Спершу заслухали зміни до чинного Генплану села Вовчинець Івано-Франківської міської ради. Сільський голова Михайло Назар окреслив основні напрямки зміни генплану. Зокрема, зміни стосуються промзон, житлової забудови.

Зміни до генплану розробляло “Діпромісто”. Війт села каже, що варто повернутись до опорного плану. Обіцяє не забудовувати зелену зону та зробити транспортне сполучення, планує збудувати 3-4 км дороги.

“Пропоную повернутись до опорного плану на якийсь період і дати людям реалізувати своє право. А потім прийде хтось мудріший і запропонує краше”, – каже Михайло Назар.

Крім того, сільський голова зазначив, що в районі старого і існуючого кладовища намальована непотрібна магістраль на попередньому генплані.

“Раніше ми не звернули уваги, але вона не потрібна, адже в тій частині ніколи не було дороги, лише стежка”, – зауважив Назар.

Відтак зазначив, хочуть забрати магістраль і продовжити кладовище.

Після обговорень містобудівна рада дала добро на зміну до генплану села.

Категорії
Новини
Новини
Loading...