Прикарпатські медики отримають заборгованість по зарплаті за серпень та аванс на вересень

До області надійшла субвенція в суммі 19 мільйонів 280 тисяч гривень. Під час засідання постійної комісії обласної ради з питань бюджету, фінансів та податків...

До області надійшла субвенція в суммі 19 мільйонів 280 тисяч гривень.

Під час засідання постійної комісії обласної ради з питань бюджету, фінансів та податків говорили про розподіл коштів медичної субвенції, інформує Фіртка.

За словами очільниці департаменту фінансів ІФ ОДА Ірини Мацькевич, до області надійшла субвенція в суммі 19 мільйонів 280 тисяч гривень.За її словами, оскільки в області є незабезпеченість по інсуліну – 2 мільйони коштів з субвенції направлять на його придбання, ще 17 мільйонів – на виплату зарплат працівникам медичних галузей.Як зазначила Мацькевич:

“Це заборгованість за серпень та аванс на вересень місяць по районах, де нема призначень”

В свою чергу голова комісії Микола Палійчук зазначив:

“В нас потреба по виплаті зарплат 180 мільйонів. Поки що нам надійшло 19 мільйонів 280 тисяч гривень. Очікуємо ще найближчим часом на 25 мільйонів і направимо їх на виплату зарплат”.

Кошти направлять у райони, де найбільше не вистачає призначень.Депутат Василь Попович запропонував також направити кошти тим районам, які самостійно намагаються виплатити зарплати.

“Я не розумію – ви тримали цей розподіл під спідницею, чи як. Мене нервує голосувати за проект, якого я не бачив, хоч розумію, що це зарплати людей. Аби більше такого не було”, – обурився Петро Книшук.

Категорії
Новини
Новини
Loading...