В Івано-Франківську презентували танцювальний проморолик міста

Сьогодні, 23 листопада, в ресторані Urban Space 100 прикарпатцям показали відео, знятого в рамках проекту «Танцювальний проморолик Івано-Франківська». Це один з проектів, що минулого місяця отримав ґрант...

Сьогодні, 23 листопада, в ресторані Urban Space 100 прикарпатцям показали відео, знятого в рамках проекту «Танцювальний проморолик Івано-Франківська».

Це один з проектів, що минулого місяця отримав ґрант від платформи “Тепле місто”. 

На різних локаціях обласного центру знялись найкращі місцеві танцівки, зокрема: Андрій Часовських, Ірина Карпенко, Віра Часовських, Євген Безусов, Антоніна Терсенова, Юнона Бернацька, Марта Каляндрик, Катерина Козленко, Віталій Магмет, Наталія  Возняк. Всі вони запевняють, що танці на відео – цілковита імпровізація.

Ідея проекту належить Наталії Возняк. Дівчина розповідає, що з вибором локацій проблем не було, адже красивих місць в Франківську дуже багато. Танцюристи показували як вміють рухатись на стадіоні “Рух”, дахах багатоповерхівок, міській Ратуші, фортечній галереї “Бастіон” та навіть посеред дороги на мості по вулиці Незалежності.

У ролику зображені стосунки танцюристів та міста: кожен виконує з ним свій танець.

Ідея з’явилася наприкінці літа в момент, коли ми з моєю 4-річною донечкою танцювали під пісні гурту ONUKA. Ми живемо на 8 поверсі з видом на міське озеро, гори. Був захід сонця, звучала пісня гурту ONUKA «Місто» — саме в цей момент і виникла думка зняти відео, в якому на фоні безлюдного ранкового міста франківські хореографи, танцюючи, «розповідають» кожен свою історію. Я чітко побачила цю картину — і коли пісня закінчилася, вже точно знала, як все має виглядати.” – каже авторка. 

Організатори хочуть за допомогою проморолика посприяти розвитку сучасного танцю в Івано-Франківську та промоції. Вони сподіваються, що  завдяки танцювальному мистецтву франківці по-новому поглянуть на рідне місто, а також збільшиться увага туристів. 

 “Мета ролика це популяризація нашого міста і танцювальної культури. Ми хотіли показати, що наш Франківськ є містом з душою. Дуже часто люди приїжджають до Івано-Франківська і залишаються тут жити, кажуть, що Франківськ – місто в якому є душа. Через танець ми хотіли цю душу показати.” – додає Наталія.

Категорії
Новини
Новини
Loading...