Треба менше їсти. Вступили в силу нові норми харчування від МОЗ

Сьогодні набув чинності наказ Міністерства охорони здоров’я про нові норми харчування, в яких рекомендується знизити дітям калорійність їжі, а дорослим їсти менше вуглеводів. Про...

Сьогодні набув чинності наказ Міністерства охорони здоров’я про нові норми харчування, в яких рекомендується знизити дітям калорійність їжі, а дорослим їсти менше вуглеводів.

Про це повідомляє Держпродспоживслужба.

Норми фізіологічних потреб українців в білках, жирах, вуглеводах і енерговитратах не переглядалися протягом 18 років.

“Нові норми харчування відрізняються від старих тем, що дітям у віці від 3 до 17 років калорійність зменшена, для дорослого населення – калорійність залишилася тією ж, але збільшено кількість білків, жирів і зменшена вага вуглеводів”, – йдеться в повідомленні.

Так, калорійність харчування дітям і підліткам знизили на добу на 15%. Дітям радять їсти менше солодкого (швидких вуглеводів). Підліткам МОЗ радить вживати більше білків (м’яса) і менше жирів (особливо сала і масла), а також менше вуглеводів – це каші, хліб та солодощі. Дорослому населенню рекомендується знизити споживання вуглеводів на добу (знизили на 50 грам), а білків (збільшили на 12 грам) і жирів (збільшили на 15 грам) навпаки збільшити.

Нагадаємо, що не так давно міністр Рева підірвав соцмережі своєю заявою, що українці витрачають багато грошей на їжу, тому що багато їдять. 

Читайте також: 355 тисяч українців вже скористалися безвізом з ЄС

Категорії
Новини
Новини
Loading...