В Івано-Франківську обговорювали пропозиції щодо капітального ремонту вул.Галицької

В Івано-Франківську  відбулось обговорення проекту капітального ремонту вул. Галицької у її пішохідній частині. Йдеться про ділянку вул.Галицької від Дністровської до міської ратуші.  Захід в...

В Івано-Франківську  відбулось обговорення проекту капітального ремонту вул. Галицької у її пішохідній частині. Йдеться про ділянку вул.Галицької від Дністровської до міської ратуші.

 Захід в  клубі «Intellect Hub» зібрав більш ніж півсотні громадських активістів, діячів та просто небайдужих мешканців міста.

Під час круглого столу до влади надійшли пропозиції від містян щодо покращення ситуації  на вказаній ділянці. Люди пропонували:

– Навести лад з хаотичною торгівлею;

– Очистити фасади будівель від візуального шуму вивісок та реклами;

– Унеможливити паркування автотранспорту вздовж вулиці;

– Забезпечити можливість проїзду автомобілів зі сторони пл. Ринок до будинку №39 та в сторону майдану Шептицького.

– Передбачити місця для короткотермінової зупинки автомобілів, що обслуговують магазини, доставляють товари тощо;

– Запроектувати лінію озеленення, додати освітлення;

– Додати вуличні меблі (лавки, урни, ліхтарі, велостійки, зелень в горщиках і кадках тощо);

– Зробити вулицю безбар’єрною, однорівневою. Збільшити пішохідний простір;

– Зберегти та використати при реконструкції кам’яну бруківку;

– Прокласти нові підземні комунікації з можливістю доступу для ремонту, для гарантування цілісності покриття вулиці на довгі роки;

– Особливу увагу слід звернути на питання водовідведення та прибирання.

Учасники круглого столу звернули  увагу на потребу проведення археологічних розкопок навколо «Галицької брами». Практично усі активісти зійшлися на думці, що даний об’єкт, цілком імовірно, потребуватиме консервації та музеєфікації. Відтак, саме наслідки археологічних досліджень можуть стати визначальними, і найбільше вплинути на нове обличчя старої вулиці.

Директор департаменту житлової, комунальної політики та благоустрою  Михайло Смушак зазначив, що усі пропозиції від активістів без виключення були почуті та враховуватимуться при розробці проекту реконструкції даної ділянки вулиці.

 «Департамент житлової, комунальної політики та благоустрою висловлює сподівання на подальшу співпрацю з представниками громадського сектору, бізнесу та іншими підрозділами виконавчого комітету задля досягнення якнайкращих результатів!»,- зауважив пан  Смушак.

Категорії
Новини
Новини
Loading...