Прикарпаття має лише 3 полігони ТПВ, решту – це стихійні сміттєзвалища

Загалом, в Івано-Франківській області діє 19 полігонів твердих побутових відходів (ТПВ), проте тільки три з них – у Рибному, Калуші і Долині мають належні...

Загалом, в Івано-Франківській області діє 19 полігонів твердих побутових відходів (ТПВ), проте тільки три з них – у Рибному, Калуші і Долині мають належні документи.

 

Про це сьогодні, 1 березня, йшлося на розширеному засіданні колегії в Державні екологічній інспекцї в Івано-Франківській області, – інформує «Бліц-інфо».

За словами заступника начальника держекоінспекції Богдана Чукора, більшість полігонів експлуатуються понад 20 років, тобто вони вже себе вичерпали.

«Наприклад Верховинський полігон у Бережниці немає обваловки, через що інфільтрат просочується у землю, сміття розносить вітром. Заболотівський полігон вже не діючий і мав готуватись до захоронення. Втім підприємець, який мав проводити ці роботи поставив шлагбаум і далі приймає сміття. Відкрите кримінальне провадження. Була перевірка Богородчанської міськради і виявили, що в них заключений договір на захоронення відходів на неіснуючому полігоні. Будуть штрафи і хтось понесе відповідльність”, – наголосив він.

За словами чиновника, представники органів місцевого самоврядування з 1 січня зобов’язані сортувати сміття. Однак, без відповідної, узгодженої і повноцінної стратегії  поводження з ТПВ, купівля нових сміттєсортувальних ліній не допоможе вирішити дану проблему.

“У нас вже напрацьована з іноземними партнерами стратегія поводження з відходами. Зараз чекаємо на відповідь від військових щодо передачі 10 га землі в Рибному для будівництва сміттєпереробного заводу”, – наголосила  заступник голови ОДА Марія Савка.

Читайте також: Франківчанин влаштував убиральню просто посеред своєї квартири

 

Категорії
Новини
Новини
Loading...