На зарплати бюджетникам Прикапаття бракує півмільярда гривень

Місцевим бюджетам бракує джерел для фінансування різних потреб громад. Таку тезу озвучив голова постійної комісії з питань бюджету, фінансів та податків, керівник фракції «УКРОП»...

Місцевим бюджетам бракує джерел для фінансування різних потреб громад.

Таку тезу озвучив голова постійної комісії з питань бюджету, фінансів та податків, керівник фракції «УКРОП» у Івано-Франківській обласній раді Микола Палійчук в ефірі програми «Актуальне інтерв’ю» на ОТБ “Галичина”.

За його словами, якщо обласний бюджет ще виконується добре, то на місцях все значно гірше, повідомляє УКРОП Прикарпаття.

Світлина від УКРОП Прикарпаття.

До прикладу, Косівський, Тлумацький та Верховинський райони заборгували за грудень понад 3 мільйони гривень бюджетникам. А за лютий ця цифра сягнула 25 мільйонів.

Причиною цього негативного стану, на думку чиновника, – в погано продуманому і обґрунтованому плануванні державного бюджету, а не самої місцевої влади.

Приміром, в 2017 році освітянська субвенція на Рогатинський район становила 75 мільйонів гривень. Однак цьогоріч субвенція, з урахуванням підвещеної зарплати педагогам на 20%, не збільшилася, а навпаки і склала 67 мільйонів гривень. До того ж, на цей бюджет перевели  ще й техпрацівників. Тому вже в березні за що здійснювати виплати.

«Наразі на зарплати бюджетникам області не вистачає більше як 500 мільйонів. На минулій сесії облради з цього приводу ми ухвалили відповідне звернення до Верховної Ради та Кабміну. Однак поки нічого не змінилось», – сказав укропівець.

До слова, він вважає, що ефективний державний бюджет має прийматись не зверху вниз. Починати варто із районів.

Світлина від УКРОП Прикарпаття.

Більшість прикарпатців налаштовані перечекати цю владу.

“В основному прикарпатці налаштовані перечекати цю владу. Будуть вибори Президента, можливо, щось зміниться. Бо нині я не бачу, де можна брати джерела для фінансування різних потреб громад. До прикладу, на ремонт доріг. Показники залишку коштів на єдиному казначейському рахунку станом на 1 березня становили майже 10 мільярдів. Тоді як у минулому році ця цифра була втричі більшою”, – сказав Микола Палійчук.

Читайте також: Мама розповіла про несподівану смерть свого єдиного сина

Категорії
Новини
Новини
Loading...