Олександр Усик переміг росіянина і став абсолютним чемпіоном світу з боксу. ФОТО/ВІДЕО

Український боксер Олександр Усик переміг росіянина Мурата Гассієва у фіналі Всесвітньої суперсерії боксу. Таким чином Усик став першим в історії українцем, що здобув титул абсолютного...

Український боксер Олександр Усик переміг росіянина Мурата Гассієва у фіналі Всесвітньої суперсерії боксу. Таким чином Усик став першим в історії українцем, що здобув титул абсолютного чемпіона світу в першій важкій вазі.

Бій відбувся в Москві на стадіоні “Олімпійський”. Він мав пройти ще 11 травня у Саудівській Аравії, однак його перенесли через травму українця. Пізніше стало відомо, що супер серію прийматиме Москва.

У поєдинку Усик за очками здолав росіянина Мурата Гассієва. Українець отримав перемогу за очками у 12-ти раундовому поєдинку. Усі судді віддали перемогу Усику з рахунком: 120:108, 119:109, 119:109, – пише Громадське.

Український боксер виграв практично усі раунди в росіянина. Якщо перші 5 раундів були більш-менш рівними, то у наступних Олександр нарощував свою перевагу. Усик прекрасно рухався по рингу, тримав дистанцію і викинув величезну кількість ударів. З шостого раунду Гассісєв почав пропускати комбінації від Олександра у три-чотири удари.

 
Гассієв працював здебільшого по корпусу Усика і навіть рази з чотири пробив нижче пояса українця. Усик чемпіонські раунди провів у чудовому стилі і з прекрасною швидкістю, повністю перебоксувавши росіянина.

 
Зазначимо, що українець виходив в ринг у Москві під пісню “Браття”, де є такі слова: “Не дамо свій край нікому, краще згинемо в бою”.

Цей бій став найбільш важливим у професійній кар’єрі Усика. Українець здобув Кубок Мохаммеда Алі. Нагороджувала Усика, який народився в один день з Алі, дружина Мохаммеда Алі. “Мій трофей буде стояти на почесному місці в моєму домі, адже моя дружина вже підготувала для нього спеціальне місце”, — прокоментував Усик, який став першим в історії володарем цього трофею.

Вперше в історії цього дивізіону на кін поставили одразу чотири пояси. Раніше абсолютним чемпіоном вважався той, хто об’єднав три пояси.

Цього разу розігрувалися всі титули боксерів: у Гассієва — WBA, IBF, а в Усика — WBC, WBO. Також боксери змагалися за пояс журналу The Ring.

Після бою Мурат Гассієв сказав, що Усик був найважчим суперником в його кар’єрі.

Зазначимо, що Олександру Усику — 31 рік, а Мурату Гассієву — 24 роки.

Після поєдинку в Усика спитали, що він робитиме далі у професійній кар’єрі. Той відповів, що чув як британський боксер Тоні Белью хотів зустрітися на рингу з переможцем Всесвітньої суперсерії.

“Якщо він не може спуститися, то я з радістю до нього піднімуся”, — сказав Усик та додав, що готовий до цього.

Професійний боксерський турнір “Всесвітня боксерська суперсерія” проводився уперше — його заснували в 2017 році.

Нагадаємо, що 27 січня український боксер Олександр Усик переміг латвійця Майріса Брієдіса у поєдинку за титули WBO і WBC.  Відтак Усик захистив титул чемпіона світу у категорії WBO і здобув титул WBC, який захищав Брієдіс.

Крім того, Усик вийшов до фіналу Всесвітньої боксерської суперсерії (WBSS), завершивши свій 14 бій — перемогою.

Боксера вже привітав Президент України Петро Порошенко. У Facebook він написав: “Щиро вітаю Олександра Усика з перемогою у дійсно важкому бою проти Майріса Брієдіса! Дякую за гідну чемпіона боротьбу. Україна пишається тобою. Так тримати!”.

Як проходив бій – дивіться у відео.

Пов’язане зображення

Результат пошуку зображень за запитом "усик гассиев"

Результат пошуку зображень за запитом "усик гассиев бой"

Результат пошуку зображень за запитом "усик виграв"

Результат пошуку зображень за запитом "усик гассиев бой"

Пов’язане зображення

Пов’язане зображення

Світлина від World Boxing Super Series.

Читайте також: Прикарпатець виборов бронзу на чемпіонаті світу з легкої атлетики серед юніорів у метанні молота. ФОТО

Категорії
Спорт
Новини
Loading...