Через неявку свідків знову відклали суд у справі вбивства болгарської студентки. ФОТО

У понеділок, 20 серпня, в Івано-Франківському міському суді відбувся розгляд справи туркмена Ельдара Астанова. На сьогоднішнє засідання з’явилися обвинувачуваний Астанов, захисники Шпак, Міськів, Кучкуда, перекладач...

У понеділок, 20 серпня, в Івано-Франківському міському суді відбувся розгляд справи туркмена Ельдара Астанова.

На сьогоднішнє засідання з’явилися обвинувачуваний Астанов, захисники Шпак, Міськів, Кучкуда, перекладач Родчин, а також прокурор Боровик. Варто зазначити, що із адвокатом Шпак договір припинений, а захисники Міськів та Кучкуда – нові адвокати Астанова, інформує WestNews.

До суду викликалися свідки, однак на засідання вони не з’явилися. Причина – невідома. Прокурор зазначив, що обіцяє явку свідків на наступне засідання.

“Прокурор постійно обіцяє. Щоб ще не затягнулося на 10 років. Спочатку було 56 заявлених свідків, потім стало 6. А тепер вже 2. Як так?”, – обурюється обвинувачений.

Таким чином, суд змушений відкласти судове засідання. Дата наступного засідання – 10 жовтня о 13.00. Варто зазначити, що Астанов перебуває під вартою уже 1 рік та 2 місяці.

Нагадаємо, що студентка ІФНМУ із Болгарії Дішлі Еля Зія зникла у Франківську ще ввечері 31 травня цього року. Її подруга забила на сполох 6 червня і повідомляла, що дівчину востаннє бачили в компанії хлопця-туркмена. Втім, спершу студент, із яким мешкала болгарка, заявив, що вона взяла посеред ночі телефон і просто кудись пішла. Хоча сусіди одразу говорили про крики, які чули півночі із квартири. Вже 8 червня студентку подали у державний розшук.

А за кілька днів, 12 червня, поліція знайшла тіло дівчини зі слідами насильницької смерті в чемодані в озері на Рогатинщині. Наступного дня у лісі на Городенківщині виявили особисті речі вбитої студентки: телефони, рюкзак, ланцюжок. 22 червня Івано-Франківський апеляційний суд залишив без задоволення апеляцію підозрюваного туркмена Ельдара Астанова, котрий просив змінити запобіжний захід на домашній арешт, і залишив його в СІЗО.

Колегія суддів вирішила відкласти підготовче засідання через неявку потерпілого. Оскільки термін утримання Ельдара Астанова збігає в листопаді, у суді обговорили питання продовження чи скасування тримання під вартою. Враховуючи ризики та тяжкість злочину, колегія суддів ухвалила продовжити на 60 діб тримання Астанова під вартою (до 7 січня).

На засіданні 28 листопада підсудний Астанов вирішив відмовитися від адвоката і просив укласти договір з іншими захисником. Нова захисниця підсудного з’явилася. Втім, Астанов не задоволений тим адвокатом, якого йому надали. Відтак, він просить замінити державного захисника.

12 лютого засідання знову перенесли через некомпетентність перекладача. Жінка не розуміла судової термінології. А вже 14 лютого суд призначив справу вбивці болгарської студентки до розгляду по суті.

На засіданні 1 червня мали допитувати потерпілого – брата вбитої. Але він не приїхав на суд, але подав заяву, у якій повідомляє, що не має можливості приїхати в Україну та не хоче брати участь у справі, також зазначив, що претензій до обвинувачуваного не має. Таким чином наступним кроком справи, згідно з ухваленим порядком, – допит свідків.

25 червня допитали першого свідка – Оксану Кіф‘як. Дівчина розповіла все, що бачила та чула у той день.

Читайте також: У аварії біля Франківська постраждала 8-річна дитина. ФОТО

Категорії
КРИМІНАЛ
Новини
Loading...