Лицарський турнір, вогняне шоу та органна музика – як провести вихідні

Спека вже позаду, але погода тішить – ідеально підходть для відпочинку поза домом. З початком нового навчального року місто ожило та пропонує все більше...

Спека вже позаду, але погода тішить – ідеально підходть для відпочинку поза домом. З початком нового навчального року місто ожило та пропонує все більше атракцій для мешканців та гостей.

Цей вікенд буде насиченим на події на будь-який смак. Обрати один цікавий захід буде складно, але КУРС підібрав для вас най-найцікавіші варіанти дозвілля.

Відчути лицарську епоху 

Якщо ви втомилися від рутинного Івано-Франківська, а душа прагне пригод, можна відправитися у середньовіччя. Цими вихідними у Галичі в рамках святкування 1120-річчя з дня першої згадки про місто пройде Фестиваль історичної реконструкції “Галицьке лицарство”.

У програмі фестивалю: 
– турнір з історичного середньовічного бою; 
– виступи етно-рок гуртів, зокрема культового прикарпатського етно-рок гурту “Familia Perkalaba”; 
– постановка оперети “Шаріка” Івано-Франківського академічного обласного музично-драматичного театру імені Івана Франка у форматі open air з використанням вежі Галицького замку як театральної декорації;


– майстер-класи з історичних танців, різних промислів; 
– фудкорти з середньовічною кухнею;
– дитячий простір;
– середньовічний ярмарок та багато інших цікавих локацій.

Коли: 8-9 вересня з 12:00.

Де: Галицький замок, Галич.

Відкриття сезону у Театрі ляльок

Відкриття 74 сезону у Театрі ляльок розпочнеться вуличним перформансом “Ляльки запрошують” об 11:30 год. перед входом в театр. А вже о 12:00 год. відбудеться прем’єра вистави “Про Івана і Кота”. Автор п’єси Руслан Неупокоєв за мотивами української казки “Про Івана Багатого”.
Сюжет казки “Про Івана Багатого” – дуже схожий на французьку казку “Кіт у чоботях”: Іван Багатий жив у курені голий і мав собі Кота. Купить Іван сала та хліба, а Кіт і поїсть. От він того Кота впіймав, побив і прогнав. Розсердився Кіт на свого господаря та й пішов позивати його до Пана-Війта… У виставі висміюються людські недоліки та вади, такі, як ледарство, агресивність, жадоба і прославляються мудрість, хоробрість та кмітливість. Розповідаючи про пригоди тварин, усі казки світу натякають на людей. 

Вистава для дітей від 3 років.

Коли: 8 вересня – 11:30, 9 вересня – 11:00, 13:00.

Де: Театр ляльок ім. М. Підгірянки, вул. Незалежності, 10а.

Ціна: 60 грн.

Свято спорту

Саме сьогодні, 8 вересня, в Україні відзначається День фізичної культури і спорту, який припадає на другу суботу вересня. Тому на Вічевому майдані спортивні клуби, дитячо-юнацькі спортивні школи міста будуть представляти свою діяльність та заохочувати мешканців до активних занять фізичною культурою та спортом. 

Цього року свято спорту пройде під гаслом “Спортивним бути модно!”. Більш ніж 4-годинний спортивний марафон очікує на мешканців та гостей міста, окрім цього, з нагоди професійного свята будуть відзначені спортсмени, тренери, фахівці галузі фізичної культури та спорту.

Свої вміння продемонструють вихованці Академії баскетбольного клубу “Говерла”, СДЮСШОР № 1 зі спортивної гімнастики, спортивного клубу “COBRA”, академії НФК “Ураган”, дитячо-юнацьких спортивних шкіл № 2 та № 3, спортивного клубу “Лідер” та обласної дитячо-юнацької спортивної школи, а на завершення на всіх очікує фітнес-марафон від спортивного клубу “Альянс”.

Коли: 8 вересня, 14:00.

Де: Вічевий майдан.

Небанально про здоров’я

До дня народження йога центру “Yoga IF School” там проведуть безкоштовну лекцію/бесіду “Небанально ПРО ЗДОРОВ’Я” від Юрія Сулика.

Здоров’я – це фундамент для щасливого життя і духовного розвитку. Саме через здоров’я більшість людей починають займатися йогою. Юрій на лекції/бесіді не говоритиме про банальні речі, наприклад, про вітаміни і здорову їжу або про те, що треба робити зранку зарядку, і не рекламуватиме чудодійні препарати мережевого маркетингу (як це часто роблять). НІ!

Лекція буде короткою і глибокою, оглядовою, яка надихне і дозволить виставити вам певні життєві пріоритети, звернути увагу на речі, які раніше здавалися не важливими. Юрій Сулик розкаже про три основні складові здоров’я, які формують певну життєву філософію… За годину перед слухачами постане ціла система, яка може стати орієнтиром і опорою.

Коли: 8 вересня, 15:30.

Де: “Yoga IF School” (Зв’язкова, 6).

Поезія майбутнього

Поціновувачів поезії запрошують сьогодні на літературну лекцію за участі сучасного українського письменника Павла Коробчука.
Про що йтиме мова:
– поезія сто років по цьому; 
– якою буде поезія в найближчі сто років? 
– еволюція поетичних технік і тропів, або чому нас не вставляють вірші столітньої давності; 
– штучний інтелект – похорон чи реінкарнація у цифрі; 
– дизайн-поезія як трагедія і шанс для віршів; 
– історична виправданість вимирання поезії;
– вплив контекстів на огеніальнення чи забуття поезії; 
– контексти як додаткова вартість тексту; 
– що таке ім’я, тяглість, правильний час і місце для автора;
– соцмережі, піар, зв’язки як інструментарій зростання лояльності до автора.
прикладна частина: баланс між герметичним і кон’юнктурним; чим підступні особистісні метафори. чим підступні узагальнення. навіщо і що викреслювати з вірша. правильні паузи = добрий верлібр.

Коли: 8 вересня, 16:00.

Де: Промприлад.Реновація, вул. Сахарова, 23.

Ціна: 50 грн.

Послухати органну музику

Вперше в Івано-Франківську пройде Фестиваль органної музики “Станіславська осінь”. Вітчизняні органісти продемонструють гостям і мешканцям міста майстерність органного виконання музики різних епох і стилів. В рамках фестивалю прозвучать твори різних композиторів – від середньовіччя до наших днів. 

Відтепер щосуботи впродовж вересня в Івано-Франківську можна буде зануритися в атмосферу органної музики. Вхід безкоштовний.

Коли: 8 вересня, 18:00

Де: Костел Христа Царя, вул. Вовчинецька, 92.

День відкритих дверей в “Новій енергії”

Вже традиційно з новим навчальним роком наукове містечко “Нова енергія” відкриває нові можливості та сюрпризи для дітей та їхніх батьків!

Захід розпочнеться з презентаційної програми:

  •  Апгрейди навчальних курсів для дітей; 
  •  Нові навчальні програми та шоу;
  •  Школа передових технологій – безкоштовна можливість для старшокласників вивчати сучасну науку;
  •  Сертифікатні навчальні курси для дорослих.

Безкоштовна екскурсійна програма науковим музеєм “Нова Енергія”.

“Чекаємо з дітками! Поки вони будуть на екскурсії в нашому музеї, ми спілкуватимемося з вами за смачною кавкою”, – запрошують організатори.

Вхід вільний!

Коли: 9 вересня, 13:00

Де: містечко “Нова енергія”, вул. Карпатська, 15 (інноваційно-виставковий комплекс, позаду трибуни стадіону на території ІФНТУНГ).

Каскад-фест

У неділю, 9 вересня, у мікрорайоні “Каскад” вдруге відбудеться “Фестиваль добрих сусідів”. Кожен з будинків, який приєднується до фестивалю, презентуватиме своїх мешканців. Зголосилися вже 13 учасників. По одному будинку будуть також від “Кішлака” та “Позитрону”.

Цього року захід готує багато сюрпризів й справжньою родзинкою свята стане 3-D торт, на якому будуть головні будівлі мікрорайону. А кожен будинок-учасник фестивалю матиме свій пряник, яким доповнять торт вже на заході.

Коли: 9 вересня, 15:00.

Де: ЗШ №25, вул. 24-го Серпня, 13.

Зачитати поезію на драбині

Організатори – команда Івано-Франківської ФРІ – запрошують стати учасником мистецького проекту “Драбина”, у якому кожен зможе піднятися сходинками і поділися улюбленими рядками з книги чи процитувати поезію, заспівати пісню або представити будь-що творче, стоячи на драбині.

Учасники братимуть в руки драбину, яка стане імпровізованою сценою на трьох локаціях міста, та підуть робити мистецтво доступним для будь-якого перехожого.

“Ми виносимо творчість за межі приміщень, на вулицю, і закликаємо тебе стати частиною цього дійства!” – запрошують організатори.

Реєстраціяhttp://bit.ly/Drabyna2018

Коли: 9 вересня, 18:00

Де: Парк культури і відпочинку ім. Т. Шевченка.
 

Familia Perkalaba та фаєр-шоу

В осінній прохолодний вечір на Квадраті Курбаса буде гаряче.

У рідному місті просто неба виступлять музиканти Оркестру Радості і Щастя Familia Perkalaba. Це означає, що франківці отримають дві години музики від команди, що відома своїм особливим почуттям гумору. 

Виступ – спонтанний подарунок франківцям.

“Користуємось останніми теплими днями та запрошуємо вас розділити цю радість з нами”, – запрошує франківців на зустріч 9 вересня “Квадрат Курбаса”.

Справжнє фаєр-шоу влаштує Театр вогню “Коли приходить ніч”.

Коли: 9 вересня, 17:00.

Де: вул. Курбаса.

Дивитися

Чудова нагода переглянути фільми просто неба. Цієї неділі на території Палацу Потоцьких безкоштовно покажуть сімейний мюзикл “Трубач” та воєнну драму “Іній”.

“Трубач” – український повнометражний сімейний, дитячий, комедійний мюзикл, відзнятий режисером Анатолієм Матешком.

Головний герой картини грає на трубі в дитячому естрадно-духовому оркестрі “Березіль”, який готується до участі в надзвичайно важливому конкурсі на приз мера. Головна умова конкурсу непроста – одним з номерів програми повинна бути авторська мелодія. Талановитий Коля пише зворушливого “Бурлаку”, але стається непередбачене – засновник і беззмінний керівник “Березоля” потрапляє в лікарню. Чи зможе оркестр перемогти, незважаючи на хитрий план нового диригента?

“Іній” – пронизлива військова драма про події на сході України очима іноземного режисера.

Молода литовська пара (Рокас та Інга) погоджується доставити бус із гуманітарною допомогою в Україну. Під час подорожі обставини змінюються й вони змушені їхати все далі й далі на схід.

Перетинаючи безкрайні снігові поля Донбаського регіону, Рокас та Інга поволі проникають у життя звичайних людей, постраждалих від війни. Незважаючи на небезпеку, вони потрапляють на лінію фронту, саме тут починають розуміти цінність життя й наскільки вони близькі одне одному. Фільм знятий у напівдокументальній стилістиці.

Зйомки стрічки проходили безпосередньо біля лінії фронту за участі місцевого населення та реальних військових, що в той час перебували в зоні АТО. Всі персонажі, яких дорогою на схід України зустрічає головний герой, – не сценарно прописані ролі, а випадкові люди, реальні історії яких потрапили в канву фільму.

У стрічці знялося двоє професійних акторів – польський актор Анджей Хіра та відома французька акторка Ванесса Параді.

Коли: 9 вересня, 20:00, 21:30.

Де: Палац Потоцьких.

Читайте також: За створення лемківського драми-концерту акторка з Франківська отримала медаль

Категорії
РОЗВАГИ
Новини
Loading...