У Калуші Митрополит Володимир заклав наріжний камінь майбутньої святині. ФОТО

У неділю, 18 листопада, Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський Владика Володимир Війтишин з пастирським візитом відвідав парафії Святого Апостола Андрія Первозванного, що в місті Калуш....

У неділю, 18 листопада, Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський Владика Володимир Війтишин з пастирським візитом відвідав парафії Святого Апостола Андрія Первозванного, що в місті Калуш.

В часі візиту Митрополит заклав наріжний камінь та освятив фундамент майбутнього храму.

Як і годиться, Владику зустрічала уся парафіяльна громада, діти, молодь та численне духовенство, а адміністратор парафії о. Микола Крушец запросив Митрополита Володимира очолити урочисті богослужіння, інформує Івано-Франківська Архієпархія УГКЦ.

Архієрей звершив Божественну Літургію, в часі якої звернувся до громади з духовним словом-повчанням. В ньому Владика роздумував над осердям причті про Милосердного Самарянина – темою милосердям. За його словами, будь-яке добре діло завжди має бути направлене на життя.

«Якщо б не той самарянин, бідолашний чоловік вже напевно би помер, але бачимо, що його добрий вчинок дарує постраждалому життя», – роздумував Владика.

На його думку, кожен з нас, християн, повинен практикувати діла милосердя, не так з обов’язку, як з щирої віри, адже, як сказав сам Христос: «Я милосердя хочу, а не жертви» (Mт. 9:13).

Після спільної молитви, Владика Володимир заклав наріжний камінь та освятив фундамент майбутнього храму, будівництво якого якраз триває на цій парафії.

За окремі заслуги, значний вклад в розбудову парафіяльної спільноти, Митрополит нагородив почесними грамотами найактивніших парафіян.

На завершення свого візиту, Владика Володимир закликав усіх помолитися за мир та Боже благословення для Батьківщини нашої України гімн «Боже Великий, Єдиний».

Читайте також: На Надвірнянщині освятили новозбудований храм Святого Архистратига Михаїла. ФОТО

Категорії
СУСПІЛЬСТВО
Новини
Loading...