Кожен франківець з нагоди визначних подій зможе посадити пам’ятне дерево

У п’ятницю, 14 грудня, депутати міської ради Івано-Франківська проголосували за реалізацію програми “Пам’ятне дерево”. Програму розробляв Департамент житлової, комунальної політики та благоустрою Івано-Франківської міської...

У п’ятницю, 14 грудня, депутати міської ради Івано-Франківська проголосували за реалізацію програми “Пам’ятне дерево”.

Програму розробляв Департамент житлової, комунальної політики та благоустрою Івано-Франківської міської ради, пише Репортер.

“Програму реалізовуватимуть з метою створення сприятливого та комфортного міського середовища, виховання свідомого ставлення франківців до зелених насаджень, підвищення рівня екологічної освіти та зменшення забруднення довкілля”, – йдеться в рішенні ради

У 2019 році, кожен мешканець Івано-Франківська буде мати можливість долучитися до процесу озеленення міста та висадити дерево з нагоди визначної події в своєму житті: одруження, народження дітей, ювілеїв тощо.

«Кожне посаджене дерево буде мати власну романтичну, цікаву, зворушливу історію, а місто розквітатиме та зеленітиме з кожним роком», – зазначив директор Департаменту житлової, комунальної політики та благоустрою Михайло Смушак.

Висаджувати дерева можна буде в парку м. Т. Шевченка, на міському озері, в сквері «Первоцвіт» та в парку на вулиці Молодіжний.

Однак, до дерев будуть певні вимоги: висота: 2,5 – 3,5 м, штамб: 2,0 м, обхват ствола: 20-25 см, діаметр крони: 1,0-1,2 м.

Щодо порід, то це може бути: платан; тюльпанове дерево; дуб червоний; клен Фрімана; Клен Друмонді; Клен ясенелистий Фламінго; слива Пісарді; Сакура.

Посадка дерев відбуватиметься навесні (з 1 березня по 30 квітня) та восени (з 1 жовтня по 30 листопада).
Мешканці, які матимуть бажання посадити пам’ятне дерево будуть звертатися безпосереднього до виконавця програми – КП «Центр розвитку міста та рекреації» з заявою, у якій зазначатимуть подію, до якої приурочена висадка дерев, місце посадки, породу дерева та дату посадки.

Читайте також: В Івано-Франківську перейменували кілька вулиць

Категорії
Новини
Новини
Loading...