У Франківську представників ОТГ навчали протидіяти торгівлі людьми. ВІДЕО

Поінформований – означає озброєний. Представників об’єднаних територіальних громад навчали протидіяти торгівлі людьми. Круглий стіл на таку тему влаштував благодійний фонд Карітас спільно з департаментом...

Поінформований – означає озброєний. Представників об’єднаних територіальних громад навчали протидіяти торгівлі людьми.

Круглий стіл на таку тему влаштував благодійний фонд Карітас спільно з департаментом соцполітики облдержадміністрації, йдеться в сюжеті Каналу 402.

Фахівці кажуть: в умовах децентралізації повноваження переходять на місця. Відтак, посадовці в ОТГ мусять дбати про своїх мешканців. Розповідати їм про ризики потрапляння у трудове рабство, коли ті їдуть на заробітки за кордон.

В окремих ОТГ вже розгорнули широку просвітницьку кампанію серед мешканців. Кажуть, люди починають дослухатися до порад. Втім, за словами посадовців, не всі голови ОТГ розуміють масштаб проблеми. І не поспішають створювати вакансії соціальних працівників, які б займалися, в тому числі, і питаннями протидії торгівлі людьми.

Окрім круглих столів в Івано-Франківську, працівники Карітасу виїжджають і безпосередньо в ОТГ, щоб інформувати мешканців про ризики торгівлі людьми.

Детальніше дивіться у відеосюжеті Канал 402

Головне фото ілюстративне.

Читайте також: У Франківській місцевій бібліотеці відкриють розважальний центр для незрячих

 

Категорії
СУСПІЛЬСТВО
Новини
Loading...