На Богородчанщині відзначили День пам’яті Героїв Крут. ФОТО/ВІДЕО

У вівторок, 29 січня, з нагоди відзначення Дня пам’яті Героїв Крут у селищі Богородчани відбулося віче «Під Крутами відважна юнь встелила землю в мить...

У вівторок, 29 січня, з нагоди відзначення Дня пам’яті Героїв Крут у селищі Богородчани відбулося віче «Під Крутами відважна юнь встелила землю в мить єдину».

«На згарищах нашої історії, що не сторінка – то купа попелу або добіла випалена пляма, поволі, як на стертому пергаменті, починають проступати рядки, якими могли б пишатися найбільші народи Європи». Такими славними рядками в книгу української історії вписано героїчний подвиг юнаків, що полягли за незалежність молодої Української Держави на станції Крути 29 січня 1918 року, повідомляє Богородчанська районна державна адміністрація.

Крути – цієї станції немає навіть на найдетальнішій карті України. Загубилась вона серед лісів на північний схід від Києва. Тут на початку січня 1918 Республіка, яка не вміла чи не знала як оборонятися, послала на вірну загибель 300 студентів. Цвіт нації, її надія і майбутнє, добровільно пішли на вірну смерть заради високої ідеї: свободи Вітчизни.

В заході взяли участь перший заступник голови райдержадміністрації Іван Загірняк та заступник голови районної ради Ігор Семків, селищний голова Ростислав Заремба, духовенство, працівники органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, учні Богородчанської ЗОШ І-ІІІ ст. № 1.

Вшанування пам’яті героїв Крут відбулося біля пам’ятника Борцям за волю України. Віче розпочалося із хвилини мовчання, покладанням квітів до пам’ятника борцям за волю України.

Панахиду за загиблими героями відслужили священики церкви Івана Богослова отець Іван Мачкодера та отець Михайло Момот. У своїх молитвах присутні вшанували пам’ять усіх героїв, які у різні часи загинули і зараз гинуть у боротьбі за волю та незалежність України. Перед присутніми виступили також аматори сценічного мистецтва Богородчвнського районного Палацу культури.

Світлина від Богородчанська районна державна адміністрація.

Світлина від Богородчанська районна державна адміністрація.

Світлина від Богородчанська районна державна адміністрація.

Світлина від Богородчанська районна державна адміністрація.

Читайте також: Прикарпатцям пропонують зареєструватися на пробне ЗНО

Категорії
Новини
Новини
Loading...