У Франківську розпочалися заходи до відзначення 205-ї річниці народження Тараса Шевченка. ФОТО

За підтримки Департаменту культури в ДМШ №2 ім.В.Барвінського відбувся міський огляд-конкурс читців, присвячений 205-й річниці від дня народження Т.Г.Шевченка. Узяти участь у конкурсі мали...

За підтримки Департаменту культури в ДМШ №2 ім.В.Барвінського відбувся міський огляд-конкурс читців, присвячений 205-й річниці від дня народження Т.Г.Шевченка.

Узяти участь у конкурсі мали змогу учні загальноосвітніх шкіл, студенти та поціновувачі художнього слова. “Необхідно популяризувати творчість Шевченка, залучати молодь до духовного збагачення та розвивати в дітях любов до рідної літератури”, – розповіла завідувач методичного кабінету Народно дому Мар’яна Стукач, повідомляє Івано-Франківська міська Рада.

Творчість Шевченка – це не лише програма, яку вивчають у школі. Це і те, чим живуть, у чому черпають сили та надії. Саме це підтвердили прихильники творчості поета, які від душі декламували творчу спадщину Кобзаря.

Оскільки захід відбувався в стінах музичної школи, деякі виступи учасників тематично супроводжувалися грою на кобзі та бандурі.

Кожен, хто долучився до декламування поезії Шевченка, отримав подяку за участь в конкурсі. Також на заході була представлена виїзна книжкова виставка «Десант Шевченкової книги» від центральної міської бібліотеки. Охочі мали змогу ознайомитися з великою літературною спадщиною пророка українського народу.

Також, 28 лютого виконком затвердив програму культурно-мистецьких заходів з відзначення 205-ї річниці від дня народження  Тараса Шевченка, згідно якої у суботу, 9 березня, о 10:30 відбудуться “Шевченківські читання” на Вічевий майдан.

О 12:00 – хода громадськості за маршрутом “Вічевий майдан – вул.Шевченка – Міський парк культури та відпочинку ім. Т.Шевченка”, інформує “Галка”.

О 12:30 відбудеться урочисте читання в міському парку культури та відпочинку ім.Т.Шевченка.

Кошторис становить 10 805 гривень.

Читайте також: У Франківську провели спортивні естафети для молоді з обмеженими можливостями. ФОТО

Категорії
Новини
Новини
Loading...