У Франківську на Вічевому майдані відбулись традиційні Шевченківські читання. ФОТО

Сьогодні, 9 березня, в Івано-Франківську відбулись традиційні Шевченківські читання на Вічевому майдані. Вони були приурочені до 205-ї річниці з дня народження Кобзаря. “Такі читання...

Сьогодні, 9 березня, в Івано-Франківську відбулись традиційні Шевченківські читання на Вічевому майдані. Вони були приурочені до 205-ї річниці з дня народження Кобзаря.

“Такі читання – вже франківська традиція. Читаючи Шевченка, ми згадуєм, що колись Господь подарував Україні такого видатного чоловіка, згадуємо його творчість і особистіть. Він є – і ми будемо”, – сказав Віталій Перевізник, голова ГО “Громадський інститут аналітики”.

Перед присутніми виступив також Євген Баран, голова обласної організації Національної спілки письменників України, пише ГК.

“У Тараса Шевченка немає поганих віршів. Його читає молодь, і це вагома ознака. Адже молодь не обдуриш. А ще Шевченко вимагає внутрішньої правди при читанні – він за життя не брехав сам і не давав брехати іншим”, – розповів Євген Баран.

Виступаючі зачитували улюблені вірші Кобзаря – були навіть переклади на іноземні мови. Кілька десятків франківців зібрались на ці читання.

Читайте також: Франківські священики вразили декламуванням вірша великого Кобзаря. ФОТО/ВІДЕО

Категорії
Новини
Новини
Loading...