У Франківську поліцейські нагадували водіям про велосипедні смуги. ФОТО

У середу, 17 квітня на перехресті вулиць Франка – Драгоманова патрульні разом з активістами провели спільні відпрацювання для нагадування водія про велосипедну смугу на...

У середу, 17 квітня на перехресті вулиць Франка – Драгоманова патрульні разом з активістами провели спільні відпрацювання для нагадування водія про велосипедну смугу на даному відрізку вулиці.

Заступник керівника патрульної поліції області Андрій Киричук розповідає, що на цій вулиці відбувається щоденне порушення правил дорожнього руху. Так, автомобілісти рухаються ну два ряди із виїздом на велодоріжку, що блокує рух велосипедистів та створює загрозу лобового зіткнення авто та велосипедистів, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

«У нас в місті є спеціально виділені велодоріжки, але ними, на жаль, їздять водії. Ми вирішили провести таку акцію, щоб нагадати водіям, що окрім них на вулицях є ще й велосипедисти. Водії дуже часто ігнорують правила дорожнього руху», – зазначив Киричук.

Представник громадської асоціації велосипедистів Івано-Франківська Андрій Медвідь зауважує, що велосипедисти дуже часто стикаються з тим, що водії виїжджають на спеціально виділені полоси, а їм залишається мало місця для проїзду.

«Ця вулиця є проблемна. Окрім неї контр-полоса є на вулиці Тичини. Інколи там водії заїжджаючи на парковку зупиняються на ній», – каже велоактивіст.

Патрульні пояснюють, що водії, які заїжджають на смугу для велосепедистів притягуються до адмінвідповідальності згідно  ч.1 ст. 122 кодексу України про адміністративні правопорушення (порушення вимог дорожньої розмітки).

Читайте також: На Франківщині провели навчання резервістів та військовозобов’язаних. ФОТО

Категорії
Новини
Новини
Loading...