У Франківську обговорили важливі питання щодо підтримки військовослужбовців

Сьогодні голова обласної державної адміністрації Денис Шмигаль зустрівся з громадськими організаціями асоціації учасників АТО/ООС. Зокрема, йшлося про першочергові завдання, які потрібно взяти на особистий...
Сьогодні голова обласної державної адміністрації Денис Шмигаль зустрівся з громадськими організаціями асоціації учасників АТО/ООС.

Зокрема, йшлося про першочергові завдання, які потрібно взяти на особистий контроль очільника Прикарпаття. Питання в основному стосувалися видачі та оформлення земельних ділянок учасникам АТО/ООС та їх взаємодія з Головним управлінням Держгеокадастру в області, інформує прес-служба Івано-Франківської ОДА.

Після створення об’єднаних територіальних громад змінюється статус земельних ділянок, що ускладнює процес їх отримання військовослужбовцями.

Також учасники бойових дій звернули увагу на незаконне використання земель сільськогосподарського призначення.

“Хочу підкреслити, що земельне питання для учасників АТО/ООС було і залишається надзвичайно актуальним. Воно потребує нормативного врегулювання в законодавстві і чіткої реалізаційної практики”, – зазначив очільник Прикарпаття.

Слід відзначити, що у результаті обговорень наболілих питань атовці запропонували призначити довірену особу, яка буде безпосередньо працювати з Головним управлінням Держгеокадастру в області.

Також голова облдержадміністрації запропонував спільно з учасниками зустрічі вивчити передовий досвід країн щодо соціального захисту ветеранів війни і напрацювати відповідні пропозиції до Кабінету Міністрів України.

“Кращі практики соціальної відповідальності держави перед ветераними мають стати для нас дороговказом”, – резюмував Денис Шмигаль.

Читайте також: Франківськ читає Василя Стуса. ВІДЕО

Категорії
СУСПІЛЬСТВО
Новини
Loading...