Зимові куртки можна відкласти: вихідні приємно здивують теплом

У суботу та неділю в Україні пануватиме малохмарна сонячна погода, а температура повітря прогріється від +15 до +21 градуса тепла.  “12-13 жовтня погоду України...

У суботу та неділю в Україні пануватиме малохмарна сонячна погода, а температура повітря прогріється від +15 до +21 градуса тепла.

 “12-13 жовтня погоду України визначатиме поле високого атмосферного тиску, що означає суху малохмарну погоду. Температура повітря в Україні досягне протягом суботнього дня +15+20 градусів, на північному сході буде свіжіше, +13+17 градусів. А в неділю в усіх областях стане ще тепліше: очікується +18+23 градуси”, повідомила Наталка Діденкопише “Українська правда”.

Синоптик повідомила, що ясну синоптичну ситуацію спричинить “потужне антициклонічне поле”. Зокрема, антициклон Lizbeth, центр якого 12 жовтня перебуватиме над Чорним морем, тому циклон Quentino не зачіпатимуть Україну.

Відзначається, що в суботу протистояння між Lizbeth та Quentino може спричинити посилення південно-західного вітру на Півночі та Заході України до штормових значень.

 

За прогнозом синоптика столичні вихідні передбачаються сухими. У суботу можуть набігти хмари і завітати поривчастий, до сильного, південно-західний вітер, а в неділю буде сонячно, вітер послабне.

Температура повітря у Києві максимально становитиме 12-го жовтня близько +16 градусів, а 13-го жовтня близько +20 градусів.

 

Діденко також додала, що найближчим часом у Києві, наприклад, немає потреби вмикати централізоване опалення. Принаймні, увесь наступний тиждень середня добова температура повітря перевищуватиме +8 градусів.

Читайте також: На Прикарпатті у ДТП постраждав мотоцикліст

Категорії
Новини
Новини
Loading...