Прем’єри, складні теми та режисерка вірменського походження. Франківський драмтеатр обіцяє найкрутіший сезон

Сьогодні, 23 січня, в Івано-Франківському драмтеатрі розповіли про грандіозні плани на 2020 рік. Зокрема, було повідомлено про прихід до театру штатної режисерки-постановниці Рози Саркісян. “Івано-Франківський...

Сьогодні, 23 січня, в Івано-Франківському драмтеатрі розповіли про грандіозні плани на 2020 рік.

Зокрема, було повідомлено про прихід до театру штатної режисерки-постановниці Рози Саркісян.

“Івано-Франківський національний академічний драматичний театр ім. Івана Франка активно працює  у двох основних напрямах: підбір найкращих кадрів та добір драматургічного матеріалу для нових постановок”, – зазначив гендиректор Ростислав Дежипільський.

Кадри театру також поповнив екс-«заньківчанин» Юрій Хвостенко, відомий франківчанам за роллю Клавдія у неоопері Ростислава Держипільського “HAMLET”.

Сьогодні він почав роботу у постановці режисера Андрія Приходька “Едіп-цар” за трагедією Софокла. Її прем’єру заплановано на 11 квітня. Робота триває  у співпраці  із співачкою та композиторкою Мар’яною Садовською, яка вже багато років мешкає у Кельні, а для пісенної режисури “Царя Едіпа” час від часу прилітатиме з Німеччини.

Окрім того, Ростислав Держипільський почав працювати над постановкою “Ромео і Джульєта” за Шекспіром.

Роза Саркісян для старту своєї роботи  в Івано-Франківську обрала тему національних травм. Надважливо продовжувати  для Франківського драмтеатру тему, що звучить у трилогії за творами М.Матіос – “Солодка Даруся”, “Нація” і “Майже ніколи не навпаки”. 

Вона поділилась планами, що опрацьовуватиме складні психологічні теми у форматі документального театру, не лише з позиції жертви, а також й з позиції свідка:

“Я бачив – і мовчав. Мовчу навіть сьогодні!”. Бо людьми, котрі вибрали роль мовчазної жертви, дуже легко маніпулювати”, – переконана режисерка.

Головний режисер театру Жюль Одрі працюватиме над соціальною комедією “Гоголь-кабаре” за мотивами творів Миколи Гоголя.

Він зізнався, що досвід роботи з творами Гоголя мав ще у часи студентських років, коли поставив “Ревізора”. 

“Це однозначно моя естетика: комедія-фарс-меланхолія, багато-багато пісень”, – резюмував Жюль Одрі.

Читайте також: Прем’єр про трудовий кодекс: в Україні зараз простіше розлучитися, ніж звільнитися

Категорії
Новини
Новини
Loading...