Ймовірними носіями коронавірусу є кажани – МОЗ

Найбільш імовірними природними носіями нового типу коронавірусу є кажани. Про це повідомляє пресслужба Міністерства охорони здоров’я, пише “Уніан”. Але в МОЗ зауважують, що вірус подолав...

Найбільш імовірними природними носіями нового типу коронавірусу є кажани.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства охорони здоров’я, пише “Уніан”.

Але в МОЗ зауважують, що вірус подолав видовий бар’єр для людини від іншої проміжної тварини-господаря.

“Цими проміжними тваринами-господарями можуть бути домашні, дикі або одомашнені дикі тварини, яких ще не ідентифіковано”, – йдеться у повідомленні.

В цілому, коронавіруси дуже стабільні в замороженому стані згідно з дослідженнями інших коронавірусів, які показали виживання до двох років при -20 ° C, зазначають у МОЗ.

“Дослідження, проведені на SARS-CoV і MERS-CoV, показують, що ці віруси можуть зберігатися на різних поверхнях протягом декількох днів в залежності від комбінації параметрів, таких як температура, вологість і світло”, – пояснюють у міністерстві.

Нагадуємо, про спалах пневмонії невстановленого походження в місті Ухань влада Китаю заявила наприкінці грудня 2019 року. Збудником захворювання став новий тип коронавірусу – 2019 nCoV. Він передається від людини до людини, інкубаційний період триває від 2 до 12 діб.  Станом на 26 лютого в Україні не зафіксовано жодного випадку коронавірусу.

Евакуйовані з Уханя українці перебувають на обсервації (спостереженні) у Нових Санжарах Полтавської області. Проявів хвороби у них не спостерігається.

Водночас двоє українців заразилися вірусом на круїзному лайнері “Diamond Princess”.

Також перший випадок зараження Covid-19 зафіксовано в українки в Італії.

Головне фото ілюстративне.

Читайте також: 118 тисяч гривень хабара отримав головний інженер комунального підприємства Івано-Франківська — СБУ

Категорії
Новини
Новини
Loading...