Терміново подати документи: на Франківщині за вихідні мають оцінити збитки від паводку

Комісії з оцінки збитків, яких завдав паводок на Прикарпатті, працюватимуть впродовж вихідних 4-5 липня. Івано-Франківська обласна державна адміністрація приймає документацію із переліком постраждалих домогосподарств...

Комісії з оцінки збитків, яких завдав паводок на Прикарпатті, працюватимуть впродовж вихідних 4-5 липня. Івано-Франківська обласна державна адміністрація приймає документацію із переліком постраждалих домогосподарств до 15:00 шостого липня.

Про це повідомив голова ОДА Віталій Федорів, пише “Суспільне”.

“Ми провели ряд нарад, дали відповідний чіткий алгоритм, дали форму, за якою це треба зробити, дали термін. Багато роботи вже зроблено до цього часу органами місцевого самоврядування. Там, де нема комісій, – слід терміново їх створити”, – сказав Віталій Федорів.

Комісії оцінюватимуть збитки домогосподарств за трьома категоріями. Третя категорія – найменша та стосуватиметься сімей, житла яких були пошкоджені водою. Передбачається, що таким сім’ям виплатять по 20 тисяч гривень.

Під другу категорію підпадають люди, у чиїх будинках неможливо жити. На капітальний ремонт домогосподарств держава виділить 50 тисяч гривень кожній сім’ї.

Терміново подати документи: на Прикарпатті за вихідні мають оцінити збитки від паводку

Остання, третя категорія передбачає виплати у розмірі 300 тисяч гривень. Їх нарахують власникам будинків, які паводок зруйнував повністю. Поки в області зафіксували чотири такі випадки.

“Такі терміни для того, аби не було якихось зловживань. Практика 2008-го року показувала, на жаль, прикрі факти, коли люди, які постраждали менше чи більше, звертались до голів відповідних комісій, до сільських голів… Не хочу нікого ні в чому звинувачувати, але багато було випадків, коли комісія цю категорійність підвищувала з третьої до другої”, – каже Віталій Федорів.

За попередніми підрахункам облдержадміністрації, на Прикарпатті буде близько 13 тисяч родин, які зазнали збитків від паводку.

Терміново подати документи: на Прикарпатті за вихідні мають оцінити збитки від паводку

Читайте також: Рятувальники надали допомогу туристці, травмованій у горах. ФОТО

Категорії
Новини
Новини
Loading...