Банкетний сезон на Прикарпатті: чого добилися протестувальники під стінами ОДА (фото, відео)

Підприємці, музиканти, фотографи пікетували Івано-Франківську ОДА з вимогою послабити карантинні обмеження щодо проведення банкетів.  З музикою, співами й танцями підприємці, фотографи, ведучі, музиканти провели...

Підприємці, музиканти, фотографи пікетували Івано-Франківську ОДА з вимогою послабити карантинні обмеження щодо проведення банкетів.

 З музикою, співами й танцями підприємці, фотографи, ведучі, музиканти провели вже вдруге мирний пікет під стінами Івано-Франківської облдержадміністрації. Просили послабити карантинні обмеження щодо проведення весіль, днів народжень та інших заходів. Кажуть, що вже по шість місяців сидять без роботи, а платіжки за комуналку, оренду, податки та інше все одно потрібно сплачувати. Тож просять дозволити їм заробляти кошти, пишуть Версії.

Вийшли пікетувальники через вимоги протоколу засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуації. Незгідні підприємці з пунктом, який до 31 липня Забороняє на території області проведення масових заходів (весіль, днів народжень, хрестин, поминальних обідів тощо) в закладах громадського харчування в середині приміщень більше 10 осіб.

Після обговорень, обласна влада «пішла на поступки» й замінила цей пункт, пославшись на Постанову Кабміну та вимоги Головного державного санітарного лікаря.

«Враховуючи епідемічну ситуацію, викласти пункт 1 протоколу засідання регіональної комісії з питань ТБ і НС від 30 червня 2020 року №29 в такій редакції і враховуючи пропозицію головного санітарного лікаря. Організацію потиепідемічних засобів у закладах громадського харчування проводити у відповідності до вимог Головного державного санітарного лікаря України від 02.06 №32 та п.5 Постанови Кабінету Міністрів України від 20 травня 2020 року №392», – відзначила перший заступник голови Івано-Франківської ОДА Марія Савка.

Тобто, пункт 5 Постанови Кабміну від 20 травня 2020 року №392 говорить, що на період дії карантину забороняється: «проведення масових (культурних, розважальних, спортивних, соціальних, релігійних, рекламних та інших) заходів з кількістю учасників більше ніж 10 осіб, крім заходів, необхідних для забезпечення роботи органів державної влади та органів місцевого самоврядування, навчально-тренувальних зборів спортсменів національних збірних команд України з олімпійських, неолімпійських, національних видів спорту та видів спорту осіб з інвалідністю, навчально-тренувального процесу спортсменів командних ігрових видів спорту професійних спортивних клубів».

Не менш суворими є вимоги Головного державного санітарного лікаря України від 02.06 №32. Йдеться і про температурний скринінг працівників, облаштування місць із санітайзерами, півтораметрової дистанції між столиками. За якими дозволено сидіти по четверо, не враховуючи дітей, віком до 14 років. Серед вимог і заборона на проведення свят, банкетів… в яких беруть участь більше 10 осіб. Відвідувачі зобов’язані заходити до закладу та пересуватись по ньому вдягненими в захисну маску (крім часу сидіння за столом й споживання їжі та напоїв).

Крім того, управління Держспоживслужби області має до 9 липня розробити алгоритм проведення перевірок у закладах харчування відповідно до вимог постанови Головного державного санітарного лікаря.

«Весілля, дні народження можна проводити в межах тих правил, які визначені Постановою Кабінету Міністрів України і Постановою Головнго державного санітарного лікаря. На обласному рівні ми не маємо права припиняти дію державних документів. Ми працюємо по державних документах, бо ми держслужбовці і ми виконуємо ті рішення, які поставили перед нами президент і уряд і які вимагає від нас епідемічна ситуація, що склалася в нашій області», – додала Марія Савка.

«У них є суха статистика, видумана ними для того, щоб позакривати кафе, ресторани… Як робити політичні акції – то у них завжди є якась писулька, якою вони прикриваються. Але найгірше в їхній поведінці – що вони ддивляться на нас, як не на людей. Вони не хочуть йти на контакт з людьми», – додав після зустрічі з чиновниками ведучий Місько Батяр.

Читайте також:Допомоги потребує Василь Яськів з Городенківщини. ВІДЕО

Категорії
Новини
Новини
Loading...