Депутати Блоку Петра Порошенка розповіли про нові податки на 2015 рік

У фракціїї Блоку Петра Порошенка будуть наполягати на зниженні ставки єдиного соціального внеску, щоб вивести зарплати із тіні. Про це на брифінгу заявив голова...

У фракціїї Блоку Петра Порошенка будуть наполягати на зниженні ставки єдиного соціального внеску, щоб вивести зарплати із тіні. Про це на брифінгу заявив голова фракції Блоку Петра Порошенка Юрій Луценко, повідомляє Громадське.

“ПДВ рахунки вводитимуться не з 1 січня, а в тестовому режимі з 1 лютого. А остаточно вони можуть бути запущені в дію лише з 2 півріччя наступного року. БПП наполягатиме, щоб саме такий режим ліг в основу майбутнього податкового кодексу”, – заявив Луценко.

“Ми будемо наполягати на зниженні ставки Єдиного соціального внеску з 25 до 20 відсотків. Вважаємо це єдино можливим позитивним сигналом задля виведенні заробітних плат із тіні в Україні”, – каже голова фракції БПП

“Пострадянські пільги” мають скасувати, якщо це не зашкодить медикам та освітянам:

“Ми будемо голосувати за скасування пострадянських соціальних пільг за умови, якщо це не зачіпатиме інтереси освітян, медиків, дітей та інвалідів. Закон має скасувати абсолютно надумані, неефективні пільги для всіх категорій на транспорті, а також ряд інших пільг для силовиків та держслужбовців”, – заявив Луценко на брифінгу у парламенті.

“Можу констатувати нашу компромісну позицію в тому, що ми наполягаємо на збереженні спецрежиму оподаткування у сільському господарстві і відшкодування ПДВ при експорті товаровиробниками”, – додав він. – “Крупні зернотрейдери зможуть отримати відшкодування ПДВ при експорті при введенні ПДВ-рахунків з ІІ півріччя 2015 року”.

БПП пропонує уряду ввести підвищене мито на експорт металургійної та залізорудної сировини, каже нардеп.

“Ми виступаємо за те, щоби передати кошти з державних капітальних інвестицій у європейську форму фонду регіонального розвитку. Питання не тільки в тому, що це 3 млрд, через які місцеві органи самоврядування через мажоритарних депутатів можуть реалізувати капітальні видатки, фонд регіонального розвитку може на паритетних умовах ще залучити і європейські гроші. Щонайменше 1,5 млрд євро можуть прийти в разі такої дії”, – заявив Луценко.

У БПП кажуть, що розуміють – що бюджет і бюджетні законопроекти писалися “новою командо в авральному режимі”. “Тому наша фракція буде виступати за те, щоб за результатами І кварталу уряд відзвітувався про результати роботи народного господарства і ВР уточнила будь-яке положення із прийнятих сьогодні законів”, – каже голова фракції БПП.

У БПП кажуть, що розуміють – що бюджет і бюджетні законопроекти писалися “новою командо в авральному режимі”. “Тому наша фракція буде виступати за те, щоб за результатами І кварталу уряд відзвітувався про результати роботи народного господарства і ВР уточнила будь-яке положення із прийнятих сьогодні законів – починаючи від розмірів ставок податків і закінчуючи певними бюджетними механізмами перерозподілу. Таким чином ми вважаємо цей пакет урядових законів Податкового, Бюджетного кодексу та Бюджету України як тимчасово прийнятий на І квартал в тестовому режимі. Це лише перший крок по запуску реформ в Україні”, – каже голова фракції БПП.

Джерело: Еспресо ТВ

Категорії
Життя
Новини
Loading...