Для жіночого здоров’я: в поліклініці №4 відкрили сучасний гінекологічний кабінет

Новий сучасний гінекологічний кабінет відкрили у міській поліклініці №4, що на вулиці Вовчинецькій у Івано-Франківську. Відтепер тут надаватимуть медичні послуги жінкам та вагітним, які...

Новий сучасний гінекологічний кабінет відкрили у міській поліклініці №4, що на вулиці Вовчинецькій у Івано-Франківську.

Відтепер тут надаватимуть медичні послуги жінкам та вагітним, які проживають у мікрорайоні, або тим, які хочуть бути на обліку в лікарки саме цієї поліклініки. Дотепер жінці сюди можна було потрапити хіба на профілактичний огляд до акушерки. У невеликому приміщенні для повноцінного прийому бракувало необхідної апаратури. Новий кабінет укомплектований усім необхідним, окрім того сюди купили інклюзивне крісло для огляду жінок з інвалідністю.

«Ми ідемо до інклюзії, тобто це крісло розраховане на осіб жіночої статі з різними видами інвалідності, тому що є такі стани, при яких жінці абсолютно не можливо провести в загальних умовах огляд. Тому почали ми з цих крісел і станом на зараз плануємо оновити всі гінекологічні кабінети в наших поліклініках. В цьому закладі гінеколог веде вагітних жінок. Тут оновили офісні меблі і для якісно огляду докупили обладнання, за допомогою якого можна відслідковувати серцебиття плоду», – розповідає директорка КНП «Центр первинної медичної і консультативно-діагностичної допомоги» Ольга Савчук.

Вестиме вагітність жінок лікарка-гінекологиня Емілія Джогал. Каже, з новою технічною базою це буде не складно і досить якісно. Окрім загального здоров’я жінки тут медики визначать і внутрішній стан плоду. Для такої діганостики в поліклініку закупили новий апарат. 

«В нас з’явився кардіотокограф, за допомогою якого ми можемо визначити внутрішній стан плоду. Він дозволяє нам вимірювати серцебиття плоду, тонус матки і рухи плоду. За допомогою цього ми можемо визначити, чи жінці потрібна госпіталізація, чи ми можемо її спостерігати у наших умовах. Так само вагітні жінки можуть здавати повний перелік аналізів у нас, це є безкоштовно по електронному направленню», – розповідає лікарка акушерка-гінекологиня «Міської поліклініки №4» Емілія Джогал.

Як свідчать результати щорічних місячників здоров’я, у Івано-Франківській громаді ще є багато жінок, які з певних причин не відвідують регулярно лікарів з метою профілактики. А тому кількість випадків запущених ускладнень жіночих недуг та запалень все ще велика. А тому доступ до сучасних гінекологічних кабінетів та жіночих консультацій з хорошою апаратурою та кращими лікарями має бути в кожної жінки.

«Сьогодні в Івано-Франківську в якісних медичних кабінетах, де є сучасні кольпоскопи, жінки можуть пройти обстеження в різних закладах. Це і в пологовому будинку, де є добре оснащені кабінети, в 5-й поліклініці, в жіночих консультаціях, і що найприємніше – це в четвертій поліклініці, де є великий густозаселений мікрорайон і дуже багато старших жінок. І цей кабінет матиме дійсно дуже багато відвідувачок», – впевнена народна депутатка України Оксана Савчук. 

Медицина у громаді розвивається та стає кращою. Нові медичні кабінети для діагностики, лікування або оперативних втручань відкривають чи не в кожному лікувальному закладі первинної та вторинної медичної допомоги. Попереду роботи ще багато, зокрема у Івано-Франківську велику увагу приділяють реабілітації військових, розповів очільник громади Руслан Марцінків. 

«Крок за кроком, поліклініка за поліклінікою, кабінет за кабінетом робляться добрі справи. Також паралельно у нас у вторинці відбулися об’єднання. Це об’єднання чотирьох закладів міську клінічну лікарню №1 на Матейки. І Центральна міська клінічна лікарня – два заклади в нас є кластерними закладами. Тому кожен цей заклад має програму розвитку. Велика увага сьогодні на реабілітацію військових. На День міста плануємо великий реабілітаційний майданчик біля Центральної клінічної лікарні, плануємо досить потужну реабілітацію на Матейки відкрити. Працюємо, щоби сьогодні долати ті виклики, які є перед медициною і перед нашою громадою», – каже Івано-Франківський міський голова Руслан Марцінків.

Категорії
Здоров'я
Новини
Loading...