Богоявлення Господнє

Сьогодні дуже величне християнське свято.   Коли Ісус Христос приймав хрещення в річці Йордані то явився світові як Спаситель і Божий Син. При цьому...

Сьогодні дуже величне християнське свято.

 

Коли Ісус Христос приймав хрещення в річці Йордані то явився світові як Спаситель і Божий Син. При цьому об’явилася Пресвята Трійця: Бог Отець, Бог Син і Бог Дух Святий.  Це свято є радісним. Сьогодні Бог ще раз показує нам свою любов…

Як відомо зі Святого Письма, Іван Хреститель довший час підготовляв ізраїльський народ до прийняття Месії. Він проповідував людям покаяння за свої гріхи над річкою Йорданом. Немов грішника, який кається за свої гріхи, охрестив Іван Божого Сина: «Тоді прибув Ісус із Галилеї на Йордан до Йоана, щоб христитися від нього; але Йоан спротивлявся Йому, кажучи: «Мені самому треба христитися в Тебе, а Ти приходиш до мене?» Ісус у відповідь сказав до нього: «Залиши це тепер, так бо личить нам здійснити всяку правду» (Євангелія від св. Матвія 3; 13-15).

При нагоді хрещення Ісуса Христа в річці Йордані об’явилося людям таїнство Пресвятої Тройці: «А охристившись, Ісус зараз же вийшов з води. І ось розкрилось Йому небо, і він побачив Духа Божого, який спускався, мов голуб, і зійшов на Нього. І голос пролунав з неба: «Це Син мій любий, що Його Я вподобав» (Євангелія від св. Матвія 3; 16-17).

Хрещення Ісуса Христа було своєрідною публічною інтронізацією Божого Сина на Месію, Спасителя усього людського роду…

Бог прийняв людську подобу під час свого народження…  Зрівнявся з грішниками під час хрещення… Ніс хрест наших гріхів, віддав усього Себе заради нас… Саме в цьому проявляється Божа любов до нас… Тому знову і знову дякуймо Богові за це, за все, що Він зробив і надалі постійно робить для нас, Він постійно з нами, у всьому нам допомагає… Радіймо, прославляймо і величаймо Бога. Віддаймо Йому наші серця… нехай Дух Святий оселиться в них.

 

 

 

Категорії
Життя
Новини
Loading...