Бо батьки не хочуть вакцинувати: на Прикарпатті побільшало випадків захворювання на кір (відео)

Впродовж останніх чотирьох місяців на Прикарпатті зафіксували 139 випадків захворювання на кір. Найбільше хворих припадає на Надвірнянський район та місто Яремче. Здебільшого хворіють люди,...

Впродовж останніх чотирьох місяців на Прикарпатті зафіксували 139 випадків захворювання на кір.

Найбільше хворих припадає на Надвірнянський район та місто Яремче. Здебільшого хворіють люди, яким не робили вакцинації. Про це повідомляють Франківчани із посиланням на Івано-Франківське обласне телебачення «Галичина».

Найбільша кількість захворювань припадає на дітей віком від 5 до 9 років. Зараз на стаціонарному лікуванні в обласній клінічній інфекційній лікарні перебуває десять малих пацієнтів. Лікарі кажуть, що вакцини вистачає, але батьки відмовляються робити щеплення, бо недовіряють препарату. Фахівці вважають таку недовіру необґрунтованою, адже летальних випадків від подібних щеплень не було, а от смертельні випадки від кору в Україні трапляються. До того ж, спалах епідемії кору стається раз у п’ять років, а останній був якраз п’ять років тому – у 2012-му.

Лікарі кажуть, що зараз поширення кору в самому розпалі. Заразитися можна у побутових умовах або у місцях скупчення людей. На щастя, смертельних випадків за останні п’ять років на Прикарпатті не було, але кожен десятий хворий мав ускладнення.

 

Категорії
Новини
Новини
Loading...