Небайдужих просять допомогти збудувати новий дім для сиріт із інвалідністю

Небайдужих просять допомогти збудувати новий дім для сиріт з інвалідністю. Шукають недорогі земельні ділянки, старі будинки, інформує Галка. “Новий дім — це спільнота підтриманого проживання....

Небайдужих просять допомогти збудувати новий дім для сиріт з інвалідністю.

Шукають недорогі земельні ділянки, старі будинки, інформує Галка.

“Новий дім — це спільнота підтриманого проживання. Це можливість назавжди покращити життя сиріт із інвалідністю, визволивши їх з інтернату. Підтримане проживання — передовий світовий досвід влаштування людей із інвалідністю. Щоб розпочати спорудження будинку спільноти підтриманого проживання для вихованців Залучанського дитячого будинку-інтернату шукаємо недорогу земельну ділянку або старий будинок. Основна вимога — близькість до великих населених пунктів, наявність доброго транспортного сполучення.

За ініціативою Українська благодійницька мережа наприкінці березня у Бурштині відбулися громадські слухання щодо створення у цьому місті спільноти підтриманого проживання, на яких громада повністю підтримала таке починання. Згодом звернулися до Бурштинської міської ради з проханням про виділення земельної ділянки для будівництва спільноти. Однак, у вівторок земельна комісія Бурштинської міської ради розглянула звернення щодо виділення ділянки мотивуючи своє рішення тим, що це неможливо зробити поза процедурою земельних торгів. Разом з тим, члени комісії запропонували, як один із варіантів, приміщення колишнього дитячого садка. Це приміщення зараз у далеко не найкращому стані, потрібно добре усе зважити (його реконструкція може обійтися так сам як нове будівництво). Тому варто одночасно розглядати різні можливі варіанти, маючи більший вибір”, – написав у Фейсбуці керівник УБМ Vasyl Futerko.

Детальніша інформація та реквізити для пожертв тут: http://ubm.org.ua/potreby/spp.html

Категорії
Новини
Новини
Loading...