Пропозиції до генплану міськвиконком прийматиме до 1 вересня

Після цього міськвиконком подасть узгоджені пропозиції проектній організації, яка повинна врахувати їх при розробленні нового генерального плану міста. Як очікується, головний містобудівний документ проектна...

Після цього міськвиконком подасть узгоджені пропозиції проектній організації, яка повинна врахувати їх при розробленні нового генерального плану міста.

Як очікується, головний містобудівний документ проектна організація повинна представити до 1 грудня. Після цього генеральний план ще два місяці обговорюватимуть на громадських слуханнях в різних мікрорайонах міста. Про це повідомляє видання “Західний кур’єр”.

«Міська влада хоче максимально порадитися з франківцями. Звісно, можливо, не всі бажання будуть враховані, бо на одну і ту ж ділянку може бути декілька пропозицій. Я розумію, що громада на місцевому референдумі може і не підтримати відкоригований генплан. Тоді ми будемо знову його доопрацьовувати. Якщо ж він буде підтриманий мешканцями і ухвалений на сесії міськради, то наша каденція буде його жорстко дотримуватися», – сказав міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків.

Міський голова також додав, що пріоритетними у новому генплані повинно стати будівництво мостів та об’єктів соціальної інфраструктури – дитсадків, шкіл, дитячих майданчиків, розширення зелених зон і влаштування парків та скверів, розвиток вуличної мережі та дорожньої інфраструктури.

На початку березня наступного року у Івано-Франківську вперше планують провести так зване консультативне опитування (фактично місцевий референдум) щодо проекту генплану. Після цього документ винесуть на розгляд міської ради.

Категорії
Новини
Новини
Loading...