Вибори на Прикарпатті: хто виграє гонку?

26 жовтня в Україні пройдуть позачергові вибори до парламенту. В зв’язку з тим, що депутати залишили виборчий закон в існуючому вигляді, на якісь докорінні...

26 жовтня в Україні пройдуть позачергові вибори до парламенту. В зв’язку з тим, що депутати залишили виборчий закон в існуючому вигляді, на якісь докорінні зміни в складі Верховної Ради очікувати не доводиться.

Якими ж будуть ці вибори для Прикарпаття?

Наш регіон завжди виділявся такими собі «патріотичними» та «радикальними» поглядами на політику – чим гострішою була риторика кандидатів, тим більше у них було шансів на перемогу.

Яскравим результатом цього являється кількарічна гегемонія свободівців у всіх гілках влади в регіоні.

Та після Революції гідності, через свою безхребетність в ході протистояння з регіоналами, «Свобода»  в більшості втратила свій електорат на Прикарпатті.

На думку громадського діяча Романа Островського, звільнену від послідовників Олега Тягнибока електоральну нішу займе «Радикальна партія» одіозного Олега Ляшка.

«Хто переможе на Прикарпатті? Партія Ляшка», – вважає він.

Варто відзначити і втрачені позиції президентської партії «Блок Петра Порошенка» – далеко не всі люди підтримують політику Президента відносно подій на Сході. Особливо це стосується мобілізаційних питань. За другу сходинку з ним може поборотись і «УДАР» – у цих партій один електорат на двох.

Читайте також: Заступник міського голови Івано-Франківська Руслан Панасюк подав у відставку?

Третє місце за підсумками виборів скоріш за все займе ВО «Батьківщина». Узагалі, партія Юлії Тимошенко опинилась у вкрай складній ситуації – об’єднання покинули його недавні лідери Турчинов та Яценюк. Після проходження в парламент, перед «бютівцями» постане дилема – або піти на співпрацю з парламентськими силами Порошенка, і таким чином переступити через власні інтереси, або піти в опозицію разом з регіоналами, і таким чином повністю скомпрометувати себе в очах виборців.

Четверте місце з великою імовірністю займе «Громадянська позиція» Анатолія Гриценка.

А вже за вище перечисленими політичними силами розташовуються ВО «Свобода» Тягнибока, «Партія розвитку України» Льовочкіна та «Сильна Україна» Тігіпка. Щодо останніх двох, то цілком можливо, що вони об’єднаються. Якщо взяти до уваги склад виборчих комісій, до яких увійшли регіонали та комуністи,  у більшості з них шанси будуть тільки по окремих мажоритарних округах.

Щодо регіоналів, то як у цілісної партії шанси набрати хоч якісь голоси у них дуже малі. Для партії Регіонів можливістю пробитись від Прикарпаття у парламент є нинішня виборча система із закритими списками – варто очікувати спроби купівлі місць у партійних списках тієї ж «Радикальної партії» Ляшка. 

Категорії
Аналітика
Новини
Loading...