Восени в Україні знову може подорожчати алкогольна продукція

У Верховній Раді України зареєстрували законопроект, який передбачає підвищення ставок акцизного податку на алкоголь і цигарки. Проект закону №6776, який передбачає підвищення цін на алкоголь...

У Верховній Раді України зареєстрували законопроект, який передбачає підвищення ставок акцизного податку на алкоголь і цигарки.

Проект закону №6776, який передбачає підвищення цін на алкоголь та цигарки, зареєстрований у Верховній Раді минулого тижня. Попередньо він ухвалений Кабінетом Міністрів України, пише СТИК.

У випадку його прийняття ціни на алкоголь через підвищення ставки акцизного податку на алкогольні напої на 11,2%.

Якщо проаналізувати підвищення акцизного податку по видам алкогольної продукції, то ставка податку за 1 літр зміниться наступним чином:

  • Пиво із солоду (солодове) з 2,78 грн до 3,09 грн;
  • Вина натуральні з доданням спирту та міцні (кріплені) з 8,02 грн до 8,92 грн;
  • Вина ігристі з 11,65 грн до 12,95 грн;
  • Вермути та інші вина виноградні натуральні з 8,02 до 8,92 грн;
  • Спирт етиловий, неденатурований, з концентрацією спирту 80 відсотків об’ємних одиниць або більше з 126,96 грн до 141,18 грн;
  • Тільки продукти з вмістом спирту етилового 8,5 % об’ємних одиниць та більше з 169,27 грн до 188,23 грн.

Зауважмо, що сьома сесія Верховної Ради восьмого скликання розпочнеться лише у вересні 2017 року, то ж у серпні зростання цін на алкоголь не передбачається.

Щодо збільшення ціни на алкогольну та тютюнову продукцію, деякі експерти бачать в цьому негативні наслідки. Зокрема – перехід значної кількості видів алкогольної продукції “в тінь”.

Категорії
Новини
Новини
Loading...