12 серпня на Прикарпатті відкривають сезон полювання

Наступного тижня, 12 серпня, відбудеться відкриття сезону полювання на пернату дичину. Про це повідомляє Івано-Франківське обласне управління лісового та мисливського господарства. Лісівники нагадують які документи дають...

Наступного тижня, 12 серпня, відбудеться відкриття сезону полювання на пернату дичину.

Про це повідомляє Івано-Франківське обласне управління лісового та мисливського господарства.

Лісівники нагадують які документи дають право на проведення полювання:

– державне посвідчення мисливця;

– щорічна контрольна картка обліку добутої дичини та порушень правил полювання з відміткою про сплату державного мита, (строк дії контрольної карточки – мисливський сезон з 1 травня до 31 квітня наступного року;

– дозвіл на добування мисливських тварин (ліцензія, відстрільна картка, дозвіл на діагностичний та селекційний відстріл тощо);

– відповідний дозвіл на право користування вогнепальною мисливською зброєю у разі її використання під час полювання;

– паспорт на собак мисливських порід, інших ловчих звірів і птахів у разі їх використання під час проведення полювання.

Зазначені документи мисливець зобов’язаний мати під час здійснення полювання, транспортування або перенесення продукції полювання і пред’являти їх на вимогу осіб, уповноважених здійснювати контроль у галузі мисливського господарства та полювання.

Для тих хто не встиг, або забув обміняти щорічну контрольну картку обліку добутої дичини та порушень правил полювання з відміткою про сплату державного мита необхідно звернутись до районного мисливствознавця, який обміняє її в обласному управлінні лісового та мисливського господарства, або самому обміняти її у мисливському відділі Івано-Франківського обласного управління лісового та мисливського господарства за адресою м. Івано-Франківськ вул. Грушевського, 31 (з 8 до 17 години, п’ятниця з 8 до 16год. обідня перерва з 12 до 13год.)

Отже, щоб встигнути підготуватися до полювання, звертаємося до всіх мисливців з проханням – перевірити свої документи, переконатися, що вони чинні, обміняйте завчасно щорічну контрольну картку.

Також  хочемо наголосити що, з 25 липня, в Офіційному віснику України опубліковано спільнийнаказ Мінагрополітики та Мінприроди «Про затвердження Такс для обчислення розміру відшкодування збитків, завданих унаслідок порушення законодавства у галузі мисливського господарства та полювання (крім видів, занесених до Червоної книги України)». Збільшено суми відшкодування збитків за браконьєрство в 4 рази по всіх видах тварин. Наприклад, браконьєру необхідно буде компенсувати за незаконне добування або знищення лося 80 тис. грн(було 20 тис. грн), кабана – 40 тис. грн (було 15 тис. грн), оленя європейського – 60 тис. грн.(було 15 тис.грн), лані – 40 тис. грн (було 10 тис. грн), козулі та муфлона – 32 тис. грн (було 8 тис. грн).

Також збільшено суми відшкодування за незаконне добування або знищення хутрових і птахів. Зокрема, за бобра – 10 тис. грн (було 2600 грн); зайця-русака – 8 тис. грн (було 500 грн); бабака, куницю – 6 тис. грн (було 1500 грн); лебедя – 4 тис. грн (було 1 тис. грн); галагазів, гусей, кекликів, куріпок сірих, фазанів – 2 тис. грн (було 500 грн).

Окрім того, збільшено у 5-10 разів такси за знищення чи пошкодження гнізд, нір, бобрових загат, інших жител тварин.

Категорії
Новини
Новини
Loading...