Якби водії дотримувались правил, то аварій можна було б уникнути, – керівник САД про “смертельну” дорогу області

Як повідомлялось, 11 вересня у селі Старі Кривотули, що в Тисменицькому районі, понад сто мешканців на півгодини перекрили державну автодорогу Н-10. З початку року на цій...

Як повідомлялось, 11 вересня у селі Старі Кривотули, що в Тисменицькому районі, понад сто мешканців на півгодини перекрили державну автодорогу Н-10. З початку року на цій ділянці дороги внаслідок ДТП загинуло 12 людей, травмовано – 9.

Керівник Служби автомобільних доріг області Василь Буджак зауважив, що така висока аварійність на дорозі спричинена тим, що переважна більшість водіїв не дотримується правил дорожнього руху.

“Як зменшити аварійність на дорогах? Чому невпинно зростає кількість дорожньо-транспортних пригод? Чому учасники дорожнього руху: пішоходи, велосипедисти, сумлінні водіі транспортних засобів ризикують здоровям і навіть життям через грубі порушення правил дорожнього руху, а найперше перевищення швидкості руху нерадивими водіями? Минулого тижня з цього приводу акцію протесту провели жителі села Старі Кривотули.  Сьогодні вранці рухався по цій ділянці дороги зі швидкістю 60 км. за год., сподіваючись, що всі так будуть рухатись. Натомість на відстані в два кілометри в межах населеного пункту мене обігнали то з правоі, то з лівоі сторони, і навіть по зустрічній полосі два десятки авто. Жоден, наголошую, ЖОДЕН транспортний засіб не рухався зі швидкістю 60 км.за год., як визначено правилами дорожнього руху! І, як результат, в сусідньому селі Одаях побачив чергову аварію – два розбитих автомобілі, мабуть з пострадалими водіями і пасажирами. Жахливо!!!”, – написав Буджак у Фейсбук.

Категорії
Новини
Новини
Loading...