В Івано-Франківській обласній раді закликають уряд не допустити приватизації лісу

Івано-Франківська обласна рада на засіданні 15 вересня прийняла звернення до Верховної Ради та прем’єр-міністра щодо недопущення передання у концесію державних лісогосподарських підприємств.  У зверненні...

Івано-Франківська обласна рада на засіданні 15 вересня прийняла звернення до Верховної Ради та прем’єр-міністра щодо недопущення передання у концесію державних лісогосподарських підприємств.

 У зверненні йдеться, що Кабмін схвалив намір передавати усі лісогосподарські підприємства у концесію. Тобто, передання у тимчасове користування інши підприємствам – приватним, іноземним, пише Галка.

Депутати обласної ради вважають, що це може знищити діючу систему лісопереробної галузі та загрожує зруйнувати лісову промисловість Івано-Франківщини. Крім того, лісові підприємства забезпечують надходження до місцевих бюджетів.

На думку голови обласного управління лісового господарства Руслана Осташука, концесія державних лісових підприємств може призвести до їхньої подальшої експлуатації.

Перед адмінбудівлею проти передання лісових підприємств у концесію протестували працівники лісової галузі, не тільки з Івано-Франківщини, а й з інших західних областей.

Категорії
Новини
Новини
Loading...