На вулицях Коломиї почали масово з’являтися стихійні сміттєзвалища

З 1 вересня Коломийське КП “Житлоінфоцентр” перестало існувати. З цього дня з вулиць міста забрали усі сміттєві баки, які належали комунальному підприємству. Спершу всі...

З 1 вересня Коломийське КП “Житлоінфоцентр” перестало існувати.

З цього дня з вулиць міста забрали усі сміттєві баки, які належали комунальному підприємству. Спершу всі подумали, що їх просто викрали для металобрухту, наприклад. Мешканці одразу ж забили на сполох. У соціальних мережах масово почали з’являтися повідомлення про стихійні сміттєзвалища в різних районах міста. Пізніше виявилося, що це результат реформ, повідомляє Дзеркало Коломиї.

Центр, вулиці Бандери, Лисенка, Шкрумеляка, Січових Стрільців, Мазепи – лише мала частина, де люди, йдучи у своїх справах, мусили в буквальному значенні переступати гори сміття.

Ситуацію роз’яснила міська влада. Відтепер, за словами Богдана Федорука, заступника міського голови з комунальних питань, “комунальні” функції будуть диференційовані. Мова йде про те, що обслуговувати багатоповерхові будинки, чим займався “Житлоінфоцентр”, буде нове комунальне підприємство з назвою “911”, а вивозити сміття буде виключно фірма “АВЕ”.

Коломиян у цій історії обурило не тільки той факт, що отака комунальна реформа була зроблена без попередження та без попередньої цілеспрямованої інформаційної кампанії. Люди кажуть, що, забираючи свої баки, представники “Житлоінофоцентру” сміття з них просто повикидали на землю. Власне через це і утворилися сміттєві гори.

Скаржаться на таку комунальну реформу не тільки прості мешканці. Великих незручностей зазнали і будинки, в яких було створено ОСББ і які не обслуговувалися “Житлоінфоцентром”. Після того, як баки забрали, мешканці “комунальних” будинків масово понесли своє сміття на сміттєві майданчики ОСББ. Їхні керівники кажуть, що за день може бути до сотні автівок, які просто приїжджають невідомо звідки, викидають сміття і їдуть. Гора росте, а нікому справи до цього немає, каже голова ОСББ “Одісей” Марія Санатарчук.

“Сміттєва епопея” ще триває, хоча і минуло два тижні.

Чи можливо було передбачити саме такий розвиток подій, ґрунтовно підготуватись до нього і вже тоді проводити зміни? – риторично запитують мешканці міста. І додають, що ситуація класично українська, де переплелись недопрацювання влади, недалекоглядність приватного монополіста і байдужість людей.

Категорії
Новини
Новини
Loading...