Відміна конкурсів для голів ОДА та РДА та узаконення адмінресурсу на виборах – реалії законтворчої діяльності ВРУ

Минулого тижня ВРУ прийняла в цілому закон №7126 про внесення змін до деяких законів України щодо окремих питань проходження державної служби, яким повернула “ручне”...

Минулого тижня ВРУ прийняла в цілому закон №7126 про внесення змін до деяких законів України щодо окремих питань проходження державної служби, яким повернула “ручне” призначення губернаторів та голів РДА.

Тепер прийнятий законопроект йде в розріз із Законом “Про державну службу”. По-перше, він нівельовує призначення голів ОДА та РДА на конкурсній основі. Так, можна зауважити, що для цих посадовців конкурсне працевлаштування завжди було швидше формальністю, але таким чином на посади мали змогу претендувати альтернативні кандидати.

По-друге, відтепер ця категорія держслужбовців зможе бути членами політичнх партій, керувати партіями н місцях та навіть очолювати фракції в місцевих органах влади. Не важко здогадатися, що це дає додаткові можливості застосування адмінресурсу на виборах.

Таким чином законопроект №7126 фактично повертає систему “ручного” управління обласними та районними державними адміністраціями.

 

Категорії
Новини
Новини
Loading...