Як українці допомагають нужденним

Сьогодні в Україні відзначається День благодійності. Вже кілька років в Україні спостерігається”благодійний бум”. Бути благодійником – тепер це своєрідний мейнстрим в Україні. І в більшості...

Сьогодні в Україні відзначається День благодійності. Вже кілька років в Україні спостерігається”благодійний бум”. Бути благодійником – тепер це своєрідний мейнстрим в Україні. І в більшості своїй продиктований співпереживанням та бажанням допомогти.

Зважаючи на невисокий рівень житття укаїнців загалом, благодійна допомога в державі є базовою потребою. День благодійності, за Указом Президента Ющенка, в Україні відзначають з 2007. 

За цей час потреби нужденних змінилися.

Зараз чи не найбільше спрямовуються кошти та гуманітарна допомога жертводавців з Україи та з-за кордону потерпілим від війни на Донбасі та україським військовим.

Президент благодійників України Олександр Максимчук в інтерв`ю інтернет-виданню “Сьогодні” зазначив: “Благодійністю і волонтерством в Україні займається зараз близько 90% населення. І це реальні цифри. Ми повинні були б бути точно в ТОП-50 країн, як мінімум, по волонтерській роботі”.

Окрім допомоги на Схід, не забувають українці і про дітей, які позбавлені батьківського піклування. Саме зараз активно збираються подарунки, які втілюють мрії таких дітей, написані в листах до святого Миколая.

Велику частку також становлять допомоги ВІЛ-інфікованим та онкохворим.

Насправді благодійником може стати кожен, і для цього зовсім не обов`язково бути великим бізнесменом. Навіть невелика частка власних коштів чи зусиль стає велкою допомогою для тих, хто опинився у складних обставинах.

Читайте також: Франківські податкові міліціонери подарують дітям-сиротам подарунки

 

 

Категорії
Новини
Новини
Loading...