“Дім Сірка” просить франківців не перекладати на них відповідальність за безпритульних тварин

Франківська благодійна організація “Дім Сірка” просить прикарпатців з розумінням віднестись можливостей організації.   Через низку звернень виникли непорозуміння, тому організація пояснює свої функції на...

Франківська благодійна організація “Дім Сірка” просить прикарпатців з розумінням віднестись можливостей організації.

 

Через низку звернень виникли непорозуміння, тому організація пояснює свої функції на власній сторінці у фейсбук:

Звернення:

1) У місті Івано-Франківськ немає притулку для котів. Нам немає куди забирати ні домашніх, ні котів з вулиці.

Ми розуміємо, що у всіх різні ситуації, але перекидати проблему “куди здихатися кота, поки я відпочину” або ж “переїжджаю”, на організацю, яка не має де утримувати котів, безвідповідально. Кожен господар має наперед думати про долю тварини, яку приручив. Не забувайте, що ВИ – їх світ.
Ми можемо допомогти оголошенням, щоб знайти новий дім/перетримку.

2) Ми не можемо приймати у притулок невакцинованих цуценят та кожну дворову собаку.

Цуценята без вакцини у притулку можуть підхопити парвовірусний ентерит, шанси вижити мізерні. А лікування неймовірно дороге.
Для того, щоб зробити вакцини для цуценяти, потрібно місяць часу, щоб воно було в теплі та щоб пройшов карантин, аж після цього можна говорити про притулок.
Притулок у селі Микитинці переповнений, у нас немає місць на всіх собак з міста. Друзі, допомогти вирішити ситуацію з безпритульними тваринами можете і Ви! Якщо кожен, у кого у дворі є безпритульні собаки, почне стерилізувати їх, щоб вони не приносили приплод, кількість безпритульних буде набагато менша. Також, сподіваємось, кількість свідомих мешканців стане набагато більшою – і на вулиці перестануть з’являтися нові собаки та коти. Повторимось, ми можемо допомогти з оголошенням для пошуку нової сім’ї або ж перетримки.

3) В організації, яка утримує декілька сотень собак, є дуже мало волонтерів!

У нас немає людини, яка б виїжджала на “виклики про збиту собаку” або ж “покинутого цуценя”. Майже кожен, хто проходить попри такі ситуації, може допомогти – або відвезти у клініку, або взяти на перетримку, чи оплатити маніпуляції у клініці. Ми не маємо можливості цілодобово їздити у різні куточки міста, села та рятувати кожну потребуючу тварину. Ця тварина біля вас, не залишайте її у біді! Не проходьте повз. Інформаційно ми завжди допоможемо!

4) У нас немає офісу, де би цілодобово сиділи волонтери та відповідали на дзвінки.

Якщо Ви не можете додзвонитися за номером, значить, волонтер або має свої проблеми, або у клініці, або ж у притулку, де майже нереально почути дзвінок та поговорити.

Категорії
Новини
Новини
Loading...