Двоє іноземців отримали по 4 роки ув’язнення за грабіж у Франківську

Івано-Франківський міський суд виніс вирок трьом чоловікам, які під час розпивання горілки забрали телефон у товариша по чарці та нанесли йому тілесні ушкодження. Пізніше,...

Івано-Франківський міський суд виніс вирок трьом чоловікам, які під час розпивання горілки забрали телефон у товариша по чарці та нанесли йому тілесні ушкодження. Пізніше, одного з них звільнили від позбавлення волі.

Злочин скоїв мешканець Рогатинського району та двоє іноземців – громадяни Азербайджану та Узбекистану 12 лютого минулого року. Розпиваючи горілку в одному з дворів поблизу залізничного вокзалу в Івано-Франківську, троє обвинувачених побили та забрали мобільний телефон “Леново” у чоловіка, який пригостив їх випивкою, пише КУРС.

Телефон обвинувачені здали в ломбард за тисячу гривень, а гроші витратили на алкоголь та закуску.

Обвинувачений мешканець Рогатинського району у суді свою вину визнав та розповів, що того вечора був на вокзалі в Івано-Франківську у камуфляжній формі. Там до нього підійшов потерпілий, спитався, чи військовий, та запропонував випити. Спочатку в компанії з 6 осіб пили горілку на території вокзалу. Пізніше на пропозицію потерпілого вирішили продовжити святкування у готелі, де той зняв номер.

Дорогою до готелю потерпілий зняв гроші з банкомату та придбав ще дві пляшки горілки, цигарки і закуску. Алкоголь вирішили розпити одразу – у дерев’яній альтанці в одному з дворів.

Разом з прикарпатцем та потерпілим ще були двоє іноземців. Під час розпивання горілки він попросив у потерпілого телефон, щоб зателефонувати, але той відмовив. Тоді іноземці запропонували забрати у нього телефон. Обвинувачений стверджує, що був п’яний, тому і погодився на пропозицію. Коли потерпілий не захотів віддавати телефон, іноземці схопили його за руки, а прикарпатець кілька разів ударив потерпілого в груди та обличчя.

Забравши телефон та банківську картку, чоловіки вийшли з альтанки, залишивши потерпілого там.

Тоді один із іноземців запропонував здати телефон потерпілого в ломбард, а гроші використати на алкоголь. У ломбарді чоловіки отримали за телефон 1000 гривень і пішли в магазин по горілку. Пізніше їх затримали поліцейські.

Обвинувачений просив суд суворо його не карати та застосувати щодо нього амністію, оскільки є учасником АТО.

Підозрювані азербайджанці спочатку у суді свою вину заперечували повністю. Говорили, що  приїхали того вечора до Івано-Франківська з Харкова. З обвинуваченим і потерпілим пили горілку, але телефон не забирали і потерпілого не били. Коли здавали в ломбарді телефон, думали, що це телефон обвинуваченого прикарпатця.

Пізніше визнали вину в незаконному заволодінні телефоном потерпілого, але заперечували будь-яке насильство щодо потерпілого.

Суд визнав трьох чоловіків винними та призначив покарання – позбавлення волі на строк чотири роки.

Втім, обвинуваченого прикарпатця звільнили від позбавлення волі на підставі ст. 2 Закону України “Про амністію у 2016 році”.

Читайте також: Поліція радить прикарпатцям не довіряти незнайомим телефонним співрозмовникам

Категорії
Новини
Новини
Loading...