На Прикарпатті виявили стихійні сміттєзвалища. ВІДЕО

Стихійні смітники на Прикарпатті – явище типове. Лише на мапі Міністерства екології та природних ресурсів позначено 25 сміттєзвалищ. Одне з них днями виявили громадські активісти у...

Стихійні смітники на Прикарпатті  явище типове. Лише на мапі Міністерства екології та природних ресурсів позначено 25 сміттєзвалищ.

Одне з них днями виявили громадські активісти у Тисменицькому районі біля села Підлужжя у висохлому руслі ріки Ворона, про це проінформували журналісти в ефірі телеканалу КАРПАТИ UA.

Активісти проводили моніторинг річки Ворона на наявність браконьєрів і потрапили на справжнє сміттєзвалище.

“Виявили велику кількість сміття: будівельного, пляшок, пакетів, побутові відходи,  кажеРуслан Безручко, голова ГО “Івано-Франківський риболовний клуб”.

Активіст пояснює, що звернувся у всі відповідні інстанції із заявою щодо знахідки.

Журналісти з`ясували, що село обслуговує по вивозу сміття приватна фірма. Їй платять за послугу 25 грн на місяць. У сільській раді пояснили, що не всі підписали договір про вивіз сміття і знають хто його туди вивозять.

“Це вночі вивозять. Я вже зверталася до дільничого, але він пояснив, що нікого за руку не зловили”,  каже в. о. сільського голови Підлужжя Ярина Стойко.

Ще одне сміттєзвалище виявлено у Крихівцях. Там є багато будівельних відходів.

Прикарпатців закликають звертатися до влади міста чи села, або ж реєструвати заявку на Міністерстві екології.

Заступник начальника Державної екологічної інспекції в Івано-Франківській області Богдан Чукор каже, що уже відомо про сміттєзвалище у Підлужжі. Каже, таких випадків є, на жаль, багато. Чиновник повідомив, що в області діє 19 полігонів, куди вивозиться сміття. Проте фактично на 80% ці полігони заповнені відходами, бо функціонують з 90-тих років. Чукор упевнений, що це не Путін прийшов і висипав сміття, а наші люди – українці. Він упевнений, що якщо селом зібратися та поприбирати, то наступного разу людина вже задумається чи вивозити сміття на заборонену територію. 

Щодо Крихівців, зауважив, що кримінальне провадження уже відкрито.

Читайте також: У руслі річки Ворона виявили стихійне сміттєзвалище, що загрожує Бистриці. ФОТО

 

Категорії
Новини
Новини
Loading...