Темпи виробництва біометричних паспортів зросли вдвічі: коли зникнуть черги

На початку року в Міністерстві економічного розвитку і торгівлі прогнозували, що до квітня черги по біометричні паспорти зменшаться. На той час у таких чергах...

На початку року в Міністерстві економічного розвитку і торгівлі прогнозували, що до квітня черги по біометричні паспорти зменшаться.

На той час у таких чергах було 775 тисяч осіб. А на кінець березня на персоналізацію закордонних паспортів громадян України чекало близько 675 тисяч документів, пише газета “Експрес”.

З метою скорочення періоду виготовлення паспортів, торік закупили спеціальне обладнання лазерної й електронної персоналізації документів формату ID-1 вартістю 1,7 мільйона євро. Та досі не бачимо результатів від такого дорогого придбання.  Людям, які подають документи на паспорт, кажуть, що чекати його доведеться щонайменше три місяці. Якщо паспорт терміновий — то 3 — 4 тижні. Із онлайн-реєстрацією на електронну чергу теж виникають проблеми.

Хто ж винен у тому, що дотепер не налагоджено роботу із видачі біометричних паспортів? У Державній міграційній службі стверджують, що це залежить не лише від них. Мовляв, роблять усе, що можуть.

На сайті міграційної служби навіть запровадили нову форму звернення, якою можуть скористатися ті, хто не отримали своєчасно закордонний паспорт “через технічну неспроможність виробника персоналізувати закордонні паспорти в умовах підвищеного попиту”. Якщо термін видачі документа закінчився і паспорт не персоналізовано на Поліграфкомбінаті “Україна”, міграційна служба буде звертатися до підприємства-виробника.   Керівництво Поліграфкомбінату “Україна” теж запевняє, що робить все можливе, аби громадяни вчасно отримували біометричні паспорти.  

“Виробничі потужності Державного центру персоналізації документів Поліграфкомбінату “Україна” завантажені в  повному обсязі. Працівники Держцентру працюють у тризмінному режимі без вихідних сім днів на тиждень. Поліграфкомбінат “Україну” 18 січня ввів в експлуатацію додаткове обладнання для персоналізації паспортів. Тож його використовують уже понад 70 днів. Після введення нового обладнання в експлуатацію виробничі потужності Поліграфкомбінату “Україна” дають змогу персоналізувати 20 тисяч бланків паспортів щодоби. Це вдвічі більше, ніж раніше”, —розповідає Юрій Оніщенко, директор ДП “Поліграфічний комбінат “Україна” з виготовлення цінних паперів”.

Читайте також: В Івано-Франківську продовжують ремонтувати дороги. ФОТО

Категорії
Новини
Новини
Loading...