Франківчан запрошують на експериментальну театральну постановку “Модільяні. Я пройшов мостом, якого не існує”

  Франківський драмтеатр презентує виставу-експеримент із заслуженим артистом в головній ролі. Задум належить народному артисту України — франківцю Ростиславу Держипільському. До слова, головна роль дісталась заслуженому...

 

Франківський драмтеатр презентує виставу-експеримент із заслуженим артистом в головній ролі.

Задум належить народному артисту України — франківцю Ростиславу Держипільському. До слова, головна роль дісталась заслуженому артисту України, який має у своїй творчій біографії більше 100 ролей у кіно, Олексію Гнатковському, повідомляє Місто.

Головний герой переживає справжнє кохання, безумовну жертовність і частину божевілля, яке є в кожному з нас. Він вважає себе Модільяні, палата психіатричної лікарні в його уяві перетворюється то на художній зал академії мистецтв, то на апартаменти, виставкові зали й вулиці Парижу, то на богемне кафе “Ротонда” — місце зустрічей видатних митців початку ХХ століття, а самі митці живуть лише в його уяві.

Але є у виставі й персонажі зі справжнього життя — це дружина Модільяні, її батьки і лікарка, проте навіть вони в його фантазії мають інші імена й обличчя… Ідея поставити історію видатного художника виникла у Ростислава Держипільського ще 10 років тому, але втілити на сцені важку долю генія він наважився лише тепер.

Попри те, що події відбуваються у  ХХ століття, режисер вирішив не будувати декорацій того часу. Історія останніх  років життя і кохання художника Амадео Модільяні розгортатиметься в наш час, у стінах психіатричної лікарні, в уяві чоловіка, що вважає себе абсолютним генієм. 

Події відбуватимуться на сцені-цеху, яку спеціально для спектаклю відкриють у драмтеатрі. Тож, усю інсталяцію: мольберти та лікарняні ліжка розмістять на дворівневій просторовій сцені. А “жива” музика доповнить сміливу концепцію нового театрального експерименту режисера-новатора.

В Івано-Франківську продовжують ремонтувати дороги. ФОТО

Категорії
Новини
Новини
Loading...